v znak neodobravanja potez vlade

FOTO: Protest pred DZ: "To je prižig svečke ob smrti demokracije v Sloveniji"

A.S./STA
23. 3. 2020, 20.55
Deli članek:

Pozno popoldan so na Trgu republike pred stavbo parlamenta zagorele sveče, ki so jih posamezniki prižigali v znak neodobravanja potez vlade. "To ni shod, to ni zborovanje, to ni druženje. To je prižig svečke ob smrti demokracije v Sloveniji," je zapisal avtor dogodka na Facebooku.

Bobo
Pozno popoldan so na Trgu republike pred stavbo parlamenta zagorele sveče.

"Prižgi svečko za vlado Republike Slovenije. Ker ti ni vseeno," je še mogoče prebrati v vabilu. Svečke bodo med drugim gorele za vse ljudi, ki ne bodo bodo mogli plačevati položnic, bodo odpuščeni, delajo v prvih bojnih vrstah, jih skrbi blokada novinarjev do informacij in ki se bojijo, da bi bi bila Slovenska vojska prisiljena posredovati proti lastnemu narodu, so dodali pobudniki akcije.

V vabilu so posameznike tudi pozivali, naj se na zadržujejo na trgu, naj se ne pogovarjajo z ostalimi, ampak zgolj prižgejo svečko, jo fotografirajo in objavijo na spletu ter nemudoma zapusti Trg republike, da ne bi kršili zakonov.

Bobo
V vabilu so posameznike tudi pozivali, naj se na zadržujejo na trgu, naj se ne pogovarjajo z ostalimi, ampak zgolj prižgejo svečko.

Kot je poročal POP TV, se je nekaj deset posameznikov popoldan odzvalo tudi drugemu pozivu s Facebooka. V svojih avtomobilih, opremljenih s transparenti, so z vožnjo mimo parlamenta in trobljenjem vlado in politiko želeli ozavestiti, da "mora sprejemati odločitve, ki bodo rešile malo gospodarstvo in samozaposlene pred propadom".

Bobo
V svojih avtomobilih, opremljenih s transparenti, so z vožnjo mimo parlamenta vlado želeli ozavestiti, ...

Bobo
... , da "mora sprejemati odločitve, ki bodo rešile malo gospodarstvo in samozaposlene pred propadom".

Kot so zapisali v vabilu, ne želijo rušiti ali izpodbijati vlade. "V trenutni situaciji moramo biti složni in naš namen je opozoriti politiko naj pusti medsebojne zamere ob strani in več razmisleka in dejanj nameni najbolj ogroženim in najbolj ustvarjalnim v družbi, ki sedaj ne morejo služiti denarja, imajo pa ogromno stroškov," so opomnili.

Bobo
Posamezniki so prižigali v znak neodobravanja potez vlade.

Bobo
"To ni shod, to ni zborovanje, to ni druženje. To je prižig svečke ob smrti demokracije v Sloveniji," je zapisal avtor dogodka.