Slovenija

FOTO: Razpokani zidovi in odpadanje ometa tudi na zgradbah v Sloveniji

R.T.
22. 3. 2020, 14.09
Posodobljeno: 22. 3. 2020, 14.12
Deli članek:

Pred močnim potresom, ki je danes zjutraj prizadel zlasti območje Zagreba, čutili pa so ga prebivalci širom Balkana, niso ostale imune niti zgradbe v Sloveniji.

Bralka
Posledice današnjega potresa v Zagrebu čutijo tudi v Vrhniki.

Zagreb in širšo okolico je danes zjutraj stresel potres magnitude 5,3, ki so mu sledili številni bolj ali manj močni popotresni sunki. Najhujše posledice čudijo zlasti v hrvaški prestolnici, kjer je gmotna škoda velika, huje pa sta poškodovani najmanj dve osebi. Na ulicah posledice odstranjuje tudi vojska. 

Nekaj škode, ki pa na srečo ni primerljiva s tisto v Zagrebu, je kot kaže utrpela tudi infrastruktura v Sloveniji. Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, jim je občan Brežic sporočil, da je na Prežihovi ulici »kot posledica današnjega potresa ob 6.24 uri zjutraj v enem od stanovanj v stanovanjskem bloku razpokal strop.« O tem so že obvestili pristojne službe. Oglasila se nam je tudi bralka iz Vrhnike, ki je pojasnila, da je potres pustil posledice tudi na njihovi hiši. Poroča o številnih razpokah na zidu in odpadanju ometa.

Bralka
Posledice današnjega potresa v Zagrebu čutijo tudi v Vrhniki.