Slovenija

Izbrali smo Vestnikovo osebnost Pomurja 2019

Vestnik.si
23. 3. 2020, 07.00
Deli članek:

Vestnik že nekaj let zapored izpostavlja posameznike, ki so v regiji pustili pečat in družbo naredili boljšo in lepšo.

Nataša Juhnov/Vestnik.si
Zvonko Žekš

Uredništvo je tudi letos izbralo deset kandidatov za Vestnikovo osebnost Pomurja z različnih področij, končno odločitev pa prepustilo bralcem Vestnika in spletnim uporabnikom portala vestnik.si.

Glasovalcem smo na izbiro ponudili posameznike, ki so si nominacijo prislužili ali s pogumno odločitvijo, razkritjem osebne zgodbe, poslovnim ali športnim uspehom, pomočjo sočloveku ali z odkrivanjem novih dejstev. Tako so lahko izbirali med Jano Kerčmar Džuban, Robertom Kuzmičem, Alešem Marošo, Brigito Petek, Petrom Podlunškom, Klaudijo Sedar, Geno Virag, Renato Vogrinčič, Zvonkom Žekšem in Davidom Žibratom.

Bralcev Vestnika in uporabnikov spletne strani vestnik.si se je v preteklem letu najbolj dotaknila izpoved Zvonka Žekša, ki se je pred več kot petimi leti rešil alkoholne odvisnosti. S svojo iskreno izpovedjo je pritegnil številne ter požel čestitke ne le za moč, ki jo je zbral, da je nehal piti alkohol, ampak tudi za pogum, da je o tem javno spregovoril. »V čast mi je, da so ljudje videli, da želim v okolje prinesti drugo miselnost, ki bi pomagala marsikomu, ki je v težavah in ne upa oziroma ne ve najti rešitve,« je povedal Žekš. Odziv zmagovalca po razglasitvi in kaj svetuje ljudem, ki se znajdemo v težavah, pa si že lahko preberete na vestnik.si.

Nataša Juhnov/Vestnik.si
Vestnikova osebnost leta 2019.

Podelitev smo preložili

Ker smo se znašli v izrednih razmerah, smo podelitev priznanj odložili. Kdaj se bomo družili, vam bomo sporočili. Z izborom Vestnikove osebnosti leta 2019 smo želeli sporočiti, da ste vsi nominiranci tudi zmagovalci, saj soustvarjate naše okolje in ga delate boljšega. Eden od vas pa se je še posebej dotaknil naših bralcev. Hvala vsem, da ste sodelovali v našem izboru, in tudi vsem bralcem, da ste glasovali.

Med tistimi, ki ste glasovali, bomo izžrebali nekoga, ki bo kosil na domačiji Marof. Spremljajte našo spletno stran vestnik.si, kjer bomo v prihodnjih dneh objavili ime nagrajenca.