Slovenija

Počivalšek obiskal Mercator: Zgled zaščite zaposlenih v izrednih razmerah

R.T.
22. 3. 2020, 09.13
Deli članek:

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je obiskal eno izmed več kot 500 trgovin najboljšega soseda po vsej Sloveniji.

N.N.
Minister Zdravko Počivalšek in predsednik uprave Poslovni sistem Mercator Tomislav Čizmić.

V obdobju epidemije koronavirusa so ključni ukrepi trgovcev namenjeni zmanjševanju možnosti prenosa virusa in varovanju zdravja zaposlenih. Minister Počivalšek se je prepričal o ustreznosti ukrepov v eni izmed Mercatorjevih trgovin.

»To, kar vidim v Mercator centru Šiška, mora biti zgled tudi ostalim trgovinam v Sloveniji. Zagotovitev varnega procesa dela in zaščite delavcev, ki v teh dneh dajejo vse od sebe, mora biti na prvem mestu,« je povedal minister Počivalšek.

Srečal se je s predsednikom uprave Mercatorja Tomislavom Čizmićem in se pogovoril tudi z zaposlenimi. Mercator je namreč največji trgovec v regiji in sistemskega pomena za Slovenijo. »Mercator se zaveda svoje odgovornosti do zdravja in varnosti zaposlenih in kupcev, zavedamo pa se tudi, da smo v teh razmerah eden od ključnih stebrov oskrbe slovenskega prebivalstva. Seveda pa je izrazito pomembno, da vsi spoštujemo ukrepe, ki jih sprejema vlada, ker je to edini način preprečevanja širjenja epidemije,« je ob tem dejal Čizmić.