Število okuženih oskrbovancev Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah se je tako od petka povzpelo za sedem, pri čemer med zaposlenimi ni novih okužb. Danes so v domu sicer zagotovili še dodatne prostore za izolacijo okuženih oskrbovancev. Vseskozi poostreno spremljajo zdravstveno stanje oskrbovancev in sproti obveščajo svojce obolelih, je pojasnila direktorica Gordana Drimel

Ker so se pri zaposlenih zaradi izrednih fizičnih in psihičnih obremenitev že pojavili znaki utrujenosti, je domu na pomoč priskočila ekipa zdravstvenih delavcev iz celjske bolnišnice s svojo opremo. Vzpostavili so tudi sodelovanje z zdravnikom infektologom, ki bo dnevno spremljal oskrbovance. Odzvali so se že tudi drugi zdravstveni zavodi, ki bodo s kadrovskimi in drugimi viri pomagali pri oskrbi starejših v šmarskem domu, v katerem skupno imajo 197 stanovalcev, za katere skrbi več kot 100 zaposlenih. 

Šmarska občina je sicer eno od žarišč okužbe s koronavirusom v državi z najmanj 41 okuženimi. Predsednik vlade Janez Janša se je popoldne srečal z županom Matijo Čakšem in člani občinskega štaba civilne zaščite. Kot je dejal, je prišel, da se z razmerami seznani iz prve roke. 

Janša je zatrdil, da ga za Šmarčane ne skrbi, ker se bodo znali organizirati. Prosil pa je, da šmarska občina svoje izkušnje v soočanju s koronavirusom deli z vso Slovenijo.