šest obolelih v enoti intenzivne terapije

V UKC Ljubljana okužbo ugotovili pri pacientu, ki so ga pred časom hospitalizirali zaradi drugih zdravstvenih težav

A.S./STA
20. 3. 2020, 20.03
Deli članek:

Trenutno je v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana hospitaliziranih 23 bolnikov, obolelih za covidom-19, ki ga povzroča novi koronavirus. Med njimi jih je šest v enoti intenzivne terapije. So pa okužbo potrdili tudi pri enem od bolnikov, ki je tam že nekaj časa hospitaliziran zaradi drugih zdravstvenih težav, so sporočili iz UKC.

bobo
Ker pri omenjenem bolniku za zdaj še ne morejo ovreči možnosti bolnišnične okužbe, z vsemi zaposlenimi, ki so bili z njim v stiku, "izvajajo ustrezne ukrepe".

Ker pri omenjenem bolniku za zdaj še ne morejo ovreči možnosti bolnišnične okužbe, z vsemi zaposlenimi, ki so bili z njim v stiku, "izvajajo ustrezne ukrepe". Bolnika so sicer ustrezno premestili, so navedli na Twitterju.

Med hospitaliziranimi sicer ni otrok, so že čez dan pojasnili v UKC in navedli, da je z novim koronavirusom okuženih 21 otrok, bolezen pa pri njih poteka v blagi obliki.

UKC Ljubljana, ki je največja bolnišnica v Sloveniji, se ob epidemiji covida-19 sicer sooča s pomanjkanjem zaščitnih mask, zato so jih njihove šivilje začele šivati tudi same. Danes pa so se že javno zahvalili 13 podjetjem, ki so jim donirala zaščitno opremo. Popoldne pa so izpostavili še donacijo podjetja Outfit7, ki jim je doniralo 50.000 evrov in začelo z globalno kampanjo ozaveščanja, ki bo z govorečim Tomom in prijatelji dosegla več milijonov oseb dnevno po svetu.