"Moja krvna slika še vedno ni super"

Okužena mlada Tea iz bolnišnice: Tega ne počnem zaradi všečkov

R.T.
20. 3. 2020, 16.12
Posodobljeno: 20. 3. 2020, 18.21
Deli članek:

Sporočila je, kje se je okužila in kam je odšla, ko je izvedela za okužbo. Dotaknila se je tudi očitkov tistih, ki ji ne verjamejo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

22-letna Tea, študentka arhitekture je ena od Slovenk, okuženih s koronavirusom, ki se je kljub strahu, kako se bo okolica odzvala, javno izpostavila. Odprla je blog, kjer v objavah bralce in bralke obvešča o poteku bolezni. Ker se je njeno stanje z dihanjem poslabšalo, so jo pred dnevi prepeljali v mariborsko bolnišnico. Včeraj je kljub upanju, da bolniško posteljo čim prej zapusti, izvedela, da to še ne bo mogoče. Tea se je na blogu oglasila tudi danes in sporočila, da se počuti odlično. Kljub temu pa še ne more domov. "Nimam več težav z dihanjem in po telesu ne čutim več bolečin. Še vedno niha moja telesna temperatura," je zapisala in dodala: "Moja krvna slika pa še vedno ni čisto super, zato me želijo obdržati še en dan. Razlog je torej enak, kot je bil včeraj. Zdaj mi pač vsako jutro vzamejo kri in ko bodo izvidi primerni, me bodo spustili domov".

Tea se je okužila v Ljubljani, kjer živi skupaj s tremi drugimi študenti. Po pozitivnem testu na koronavirus se je vrnila domov v Florjan pri Šoštanju.

Sporočila je, da je pacientka, ki je bila z njo hospitalizirana v isti sobi danes zapustila bolnišnico, potem pa se je dotaknila tudi nekaterih očitkov. "Naj vam res položim na srce, jaz od tega nimam popolnoma nič. Nimam novih všečkov in sledilcev, ker kot rečeno ne sprejemam neznancev, nisem niti za cent bogatejša, še vedno ne vem kako bom pokrila najemnino, ko pridejo računi, saj študentje ne prejmemo nobenega nadomestila plač," je opozorila. Pošalila se je in tistim, ki ji ne verjamejo sporočila: "Ne čudite sem ko boste zboleli za okužbo, saj nosove tiščite tja, kamor vam ni treba".