Hostel

Mestna občina Ljubljana Celico predaja UKC Ljubljana

J.P.
18. 3. 2020, 14.50
Posodobljeno: 18. 3. 2020, 14.52
Deli članek:

Na Mestni občini Ljubljana so v luči epidemije novega koronavirusa sprejeli dodatne ukrepe.

STA
Hostel Celica (fotografija je arhivska)

Zaprli so igrišča ob osnovnih šolah in tista v Tivoliju. Fizično zapirajo tista, kjer to mogoče, drugod bodo pred uporabo svarila opozorila. Zaprta so tudi vsa zunanja športna igrišča za košarko, nogomet in odbojko v Tivoliju.

Nov ukrep je tudi predaja Celice, s katero upravlja javni zavod Ljubljanski grad, Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana, ki bo tja namestil svoje sodelavce. "Hostel bo namenjen osebju, ki na delo v UKC Ljubljana prihaja iz drugih krajev. Tako se jim ne bo treba vsakodnevno voziti domov, hkrati pa jim bomo s tem olajšali samozaščitne ukrepe," so sporočili z ljubljanske občine.

Sodelavke in sodelavci javnih podjetij Energetika Ljubljana, Voka Snaga, Ljubljanska parkirišča in tržnice ter Žale skrbijo za izvajanje nujnih mestnih storitev. Odvoza kosovnih odpadkov trenutno sicer ne izvajajo. "Vse, ki bodo na svojih vrtovih opravljali zelene odreze ali doma urejali stanovanja in pripravljali stvari za kosovni odvoz prosimo, da odpadlo vejevje in ostale kosovne odpadke hranijo na svojem dvorišču, dokler odvoz ne bo ponovno vzpostavljen. V nasprotnem primeru bo moral ukrepati mestni inšpektorat. Vse pozivamo, naj odpadkov ne odlagajo v naravo," so še zapisali.