Gneča

Prepovedano izvajanje tehničnih pregledov, veljavnost prometnih dovoljenj podaljšali za en mesec

J.P.
17. 3. 2020, 08.50
Posodobljeno: 17. 3. 2020, 08.56
Deli članek:

Izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil je prepovedano, veljavnost prometnih dovoljenj pa podaljšana.

Bobo
Danes se začasno prepoveduje izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter delo v tahografskih delavnicah.

Ministrstvo za infrastrukturo sporoča, da je slovenska vlada "z odlokom začasno prepovedala izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter delo v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19".

"Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil in ADR certifikatov za prevoz nevarnega blaga, ki jim zaradi prepovedi iz prejšnjega člena poteče veljavnost od uveljavitve tega odloka do 16. aprila 2020, se podaljša do 16. maja 2020," so še sporočili.

Včeraj je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec na twitterju sicer sporočil, da se "veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil (obvezno in kasko), se podaljša do 16. 4. 2020".

Da bi se izognili gneči

Kot so nam danes pojasnili na ministrstvu za infrastrukturo, je izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil sicer prepovedano do 16. aprila, veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil in ADR certifikatov za prevoz nevarnega blaga, pa so podaljšali do 16. maja, da bi se izognili gneči.