Zahvala obolelega s koronavirusom

"Stanje v slovenskem zdravstvu ni najboljše, ljudje, ki delajo v njem, to opravljajo s srcem in požrtvovalnostjo"

A.S.
16. 3. 2020, 10.58
Posodobljeno: 16. 3. 2020, 13.08
Deli članek:

Predstavniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so na svojem Twitter profilu delili zahvalo enega od obolelih s koronavirusom.

Novice Svet24
Anonimni pacient, pri katerem so potrdili okužbo s koronavirusom, se je zahvalil vsem zaposlenim na ljubljanski infekcijski kliniki.

"Spoštovani zaposleni na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, v imenu celotne družine bi se vam iz srca najlepše zahvalil za vašo skrb, trud, prijaznost in strokovnost v času hospitalizacije na vaši kliniki zaradi pozitivnega testa novega koronavirusa," se glasi začetek zapisa hvaležnega pacienta, ki je na ljubljanski infekcijski kliniki pristal, potem ko so pri njem potrdili zloglasni virus. Za medicinsko osebje je imel le besede hvale: "Verjamem, da ima celotno osebje v tem času izjemno veliko dela, a jih to ni oviralo pri njihovi interakciji z nami, vedno so bili izjemno prijazni in ustrežljivi – od zdravnikov, sester, strežnic, čistilk...".

Anonimni pacient je izpostavil, da v težkih trenutkih obolelemu prijaznost zelo pomeni. "Morda stanje slovenskega zdravstvenega sistema ni najboljše, pa zato ljudje, ki delajo v njem, to opravljajo s srcem, požrtvovalnostjo, kar se je tokrat znova pokazalo. Želimo vam še veliko sreče in energije pri nadaljnjem boju proti zahrbtnem virusu, s skupnimi močmi ga bomo premagali," je zaključil.