omejitev širjenja koronavirusa

V Gorenju zjutraj zaposlenim merili temperaturo

B.K.
10. 3. 2020, 11.15
Posodobljeno: 10. 3. 2020, 17.59
Deli članek:

V podjetju Hisense Gorenje so uvedli ukrepe za omejitev širjenja koronavirusa.

Primož Lavre
Gorenje, Velenje.

Zaposlene v podjetju Hisense Gorenje je danes pred vhodom čakala kontrolna točka, kjer so jim člani civilne zaščite in drugi pooblaščeni zaposleni v družbi Gorenje merili telesno temperaturo, pred vstopom v podjetje.

Kot so za Novice Svet24 pojasnili v podjetju, gre za nove ukrepe, za katere so se odločili potem, ko je Vlada RS včeraj sprejela prepoved javnih dogodkov z več kot 100 osebami. Po novem morajo tako zaposleni v podjetju nositi zaščitne maske, v jedilnici morajo upoštevati varnostno razdaljo enega metra do sodelavcev, zaposlenim v pisarnah je dostop do jedilnice prepovedan, skrbeti pa morajo tudi za ustrezno higieno rok, kašlja in delovnega mesta.

Že pred tem so v Hisense Gorenje, da bi kar se da zaščitili zdravje zaposlenih in hkrati preprečili motnje v proizvodnji in poslovanju, sprejeli dodatne ukrepe za preprečevanje širjenja virusa. Že od januarja so namreč prepovedana vsa službena potovanja na ali iz Kitajske, pred dvema tednoma pa so prepovedali tudi vsa druga ne nujna službena potovanja. Direktorji  poslovnih enot skupine Hisense po vsej Evropi so dolžni ažurno vsak dan poročati o zdravstvenem stanju zaposlenih ter o morebitnih stikih zaposlenih z območji povečanega tveganja ali z okuženimi osebami.

Zaposlenim v podjetju so, po besedah tiskovne predstavnice Mateje Celin, prav tako zagotovili dovolj razkuževalnih sredstev in zaščitnih mask.

Ukrepi veljajo do nadaljnjega.