VIkend napoved

Sobota še suha, nedelja pa mokra in v hribih tudi bela

G.G.
29. 2. 2020, 09.20
Posodobljeno: 29. 2. 2020, 12.41
Deli članek:

Pred izleti, sprehodi in pohodi je vredno preveriti kakšno bo vreme.

Profimedia
Fotografija je simbolična
Popoldne in zvečer bo pihal okrepljen jugozahodnik, ki bo zvečer predvsem v severovzhodnih krajih v sunkih presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Slabel bo v drugi polovici noči na nedeljo. 

Temperature bodo v soboto primerne za hojo, manj za smučanje. Najvišje dnevne temperature bodo v Gornjesavski dolini okoli 6, drugod od 8 do 13 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Več sonca bo na vzhodu države, proti zahodu pa bo oblačnost naraščala. 

V nedeljo bo oblačno povsod. Padavine bodo od zahoda čez dan postopno zajele vso Slovenijo. Meja sneženja bo večinoma nad 1200 metri, na severozahodu in severu lahko do okoli 900 metrov nadmorske višine. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 8, ob morju 10, najvišje dnevne od 7 do 13, na severozahodu od 1 do 4 stopinj. 

V noči na ponedeljek bodo padavine prehodno ponehale, tudi veter bo prehodno oslabel. V ponedeljek bo na vzhodu zmerno, občasno pretežno oblačno, drugod pa večinoma oblačno. Spet bo zapihal jugozahodnik. Dopoldne se bodo padavine pojavljale v zahodnih krajih, popoldne se bodo počasi širile proti vzhodu. V torek bo oblačno in deževno, dež bo čez dan slabel. Nekoliko hladneje bo.