za zaustavitev športnih tekmovanj?

Ministrstvu "ušel" dopis v zvezi s koronavirusom, vse navedbe so preklicali

J.P./STA
26. 2. 2020, 19.32
Posodobljeno: 26. 2. 2020, 19.46
Deli članek:

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes Olimpijskemu komiteju Slovenije (OKS) poslalo priporočila za ravnanje v športu ob pojavu koronavirusa.

M24
Ministrstvo ob pojavu koronavirusa za zaustavitev športnih tekmovanj?

Pri tem priporoča skrajno previdnost, med drugim celo začasno zaustavitev vseh tekmovanj na državni ravni, so sporočili z OKS. Na ministrstvu so naknadno poudarili, da je prišlo do pomote.

Med drugim je v dokumentu, poslanem OKS in vsem panožnim zvezam, priporočena skrajna omejitev ali odpoved vseh potovanj v tujino, tako priprav kot tekem, za športnike, trenerje, športne funkcionarje, sodnike, na domačih tleh pa začasna zaustavitev ligaških in drugih tekmovanj na državni ravni. V dokumentu je zapisano, da so "vsi tovrstni dogodki povezani z zbiranjem večjega števila ljudi" na prireditvah.

Na ministrstvu so naknadno za STA poudarili, da gre pri navodilih za nesporazum in da je bila posredovana napačna različica priporočil. "Ministrstvo zato do nadaljnjega preklicuje navedbe v dopisu," so zapisali v službi za odnose z javnostmi na ministrstvu.

Dodali so še, da bodo skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in ministrstvom za zdravje uskladili navodilo športnikom in ga potem tudi objavili. Vse strokovno utemeljene in ažurirane informacije v zvezi s koronavirusom so objavljene na spletni strani NIJZ. "Zato vsem (tudi športnim klubom) svetujemo, da naj se ravnajo po njihovih priporočilih," so zapisali.

OKS je takšna priporočila ministrstva že posredovala vsem športnim zvezam, pri čemer jim je priporočila, da jih upoštevajo, je sporočil predstavnik za stike z mediji pri OKS Brane Dmitrović.