Pritisk

Protestniki proti novi vladi bodo pritisnili na SMC in DeSUS

B.K.
26. 2. 2020, 13.54
Posodobljeno: 26. 2. 2020, 13.57
Deli članek:

Oblikovanje vlade pod vodstvom prvaka Slovenske demokratske stranke Janeza Janše je del civilne družbe zmotil do te mere, da v petek organizirajo protestni shod pred štaboma dveh parlamentarnih strank, ki vstopata v novo vlado.

Bobo
Protestniki na Prešernovem trgu leta 2013.

“Danes ni mogoče, da sovraštvo vlada samo. Politika strahu, nasilja in okoljskega uničenja lahko zavlada le, če SDS podprejo stranke, ki trdijo, da bodo skrajno desničarskemu sovraštvu dale "človeški obraz",” so na facebooku zapisali organizatorji shoda “Brez strahu: Shod proti koaliciji sovraštva.”

Organizatorji javnost zato pozivajo, naj se jim še pred uradnim oblikovanjem nove koalicije, ki bo prihodnji teden, pridružijo na protestnem shodu, ki bo potekal pred štaboma strank SMC in DeSUS. Poslanci the dveh strank bodo namreč v ponedeljek glasovali o vstopu v novo koalicijo.

“Ne bomo molčali! Poslance SMC in DeSUS bomo opozorili, da se lahko v ponedeljek odločijo tudi drugače in preprečijo, da sovraštvo naslednji dve leti vlada Sloveniji,” so še zapisali organizatorji.