Prevelika pričakovanja

Pust prinaša ščepec zime. Bo dovolj pri močeh za nekaj snežink?

G.G.
25. 2. 2020, 07.52
Posodobljeno: 25. 2. 2020, 08.03
Deli članek:

Varčevalni ukrepi zime nam dopuščajo, da že najmanjše obete snežink po nižinah razglašamo na velik boben.

Reuters
Dež bo prešel v sneg.
Po besedah meteorologa Braneta Gregorčiča je letošnja zima sicer nadpovprečno topla, ne bo pa rekordna. Najtoplejša bo ostala zima med letoma 2006 in 2007, se bo pa letošnja verjetno uvrstila na tretje ali četrto mesto na lestvici najtoplejših.

Dežurni vremenoslovec na Agenciji RS za okolje (Arso) Janez Markošek je takoj zatrl prevelika pričakovanja. Če bo jutri zapadlo nekaj snega po nižinah, ga bo hitro pobralo, če ne v nekaj urah, pa v četrtek, ko se bodo temperature dvignile nad 5 stopinj Celzija, ponekod pa bodo prišle do 10.

Gremo po vrsti. Torek bo še topel, oblaki pa bodo iz sebe oželi nekaj kapljic. Sreda bo oblačna in mokra. Začelo se bo z dežjem, čez dan pa se bo ohladilo, zato se bo meja sneženja ob močnejših padavinah ponekod po notranjosti spustila do nižin. Snega pa ne bo veliko.

Četrtkovo jutro bo hladno, jutranje temperature bodo okoli ledišče, čez dan pa se bodo, kot že zapisano, dvignile, tako da bo pobiralo tistih nekaj centimetrov snega.

V noči na petek bo sledi še en prehod hladne fronte. Deževalo bo, meja sneženja pa bo na okoli 700 metrih nadmorske višine. V petek se bo zjasnilo.

meteo.si
Vremenska napoved za sredo.