GoOpti in koronavirus

To podjetje Slovence prevaža tudi na sever Italije: o preventivnih ukrepih in odpovedih prevozov

G.G., J.P.
24. 2. 2020, 19.34
Deli članek:

Med tistimi, ki jih pot pogosto zanese na območje severne Italije, je tudi slovensko podjetje GoOpti, ki nudi prevoze na letališča.

Bobo
Do zdaj so opazili le manjše povečanje odpovedi prevozov.

Vse se je začelo z 38-letnikom, ki je konec januarja zaradi simptomov gripe obiskal bolnišnico v mestu Codogno v bližini Milana. Ne le zdravstveno osebje, s koronavirusom so se okužili tudi starejši pacienti. Do nedelje so umrli trije starejši ljudje, vsi trije s hujšimi predhodnimi boleznimi. Danes poročajo še o treh žrtvah.

Ukrepi za preprečevanje okužbe

V Sloveniji bodo po novem za okužbo preverjeni vsi bolniki, ki kažejo znake in ki prihajajo iz kritičnih provinc Italije.

Med tistimi, ki jih pot pogosto zanese na območje severne Italije, je tudi slovensko podjetje GoOpti, ki nudi prevoze na letališča. Kot so nam povedali, situacijo nenehno spremljajo in delujejo v skladu z danimi smernicami.

Tako so 30. januarja vsem svojim franšizam podali navodila o obveznih ukrepih za preprečevanje okužbe s koronavirusom, ki so jih franšize posredovale svojim voznikom.

»Preventivni ukrepi vključujejo zaščitno masko za voznike, razkuževanje rok z dezinfekcijskim milom, obvezno uporabo rokavic, čiščenje in razkuževanje vozila z dezinfekcijskim sredstvom ob vsaki menjavi potnikov ter izogibanje neposrednemu stiku s potniki. Franšize smo prav tako obvestili, da morajo vozniki potnike opozoriti na previdnostne ukrepe pred vstopom v vozila,« so nam povedali.

Le manjše povečanje

Kaj pa odpovedi prevozov? Do zdaj so opazili le manjše povečanje odpovedi prevozov, tako da vse prevoze izvajajo normalno. »Če se potniki odločijo za odpoved prevozov, veljajo standardna pravila o odpovedi naročenega prevoza, ki jih določa Pravilnik o splošnih pogojih poslovanja,« so pojasnili za konec.