Nadzor na kritičnih točkah vstopa

Janez Janša zaradi koronavirusa pričakuje ustanovitev nacionalnega kriznega štaba

J.P./STA
22. 2. 2020, 16.21
Posodobljeno: 22. 2. 2020, 20.05
Deli članek:

Predsednik SDS Janez Janša od vlade, ki opravlja tekoče posle, v zvezi s širjenjem koronavirusa pričakuje takojšen sklic Sveta za nacionalno varnost.

Bobo
Predsednik SDS Janez Janša

Kot je zapisal na Twitterju, prav tako pričakuje ustanovitev nacionalnega kriznega štaba, vključitev vseh, ki v njem lahko pomagajo, ter učinkovit nadzor na kritičnih vstopnih točkah v Slovenijo.

Predsednik SDS Janez Janša je na Twitterju še navedel, da pričakuje sprotno seznanjanje javnosti o koronavirusu.

Proti večeru je dogajanje na Twitterju komentiral tudi premier Marjan Šarec, ki opravlja tekoče posle. Kot je zagotovil, se pristojni glede koronavirusa in pripravljenosti nanj dnevno usklajujejo. "Obstajajo tudi načrti v primeru širšega obsega bolezni," je zatrdil in poudaril, da je treba razmere jemati resno, vendar brez politizacije in ustvarjanja panike.

Šest potnikov

V Sloveniji doslej še ni bil potrjen noben primer okužbe s koronavirusom. Sta se pa z virusom okužila dva Slovenca z ladje za križarjenje Diamond Princess, ki ostajata v bolnišnici na Japonskem, nista pa tudi zbolela za Covid-19.

Dva potnika z ladje sta se v Slovenijo vrnila v četrtek, preostala dva pa danes. Okužbe niso potrdili pri nobenem od njih, ostajajo pa preventivno v 14-dnevni samoizolaciji na domu ter pod vsakodnevnim nadzorom zdravstvenih oblasti.

O povečanem številu okužb in prvih dveh smrtnih primerih sicer danes poročajo iz sosednje Italije.