Zamudila na občni zbor prašičjerskega društva

Sosedu Aleksandre Pivec v vozilo zapičili kol

R.T.
21. 2. 2020, 12.35
Posodobljeno: 21. 2. 2020, 15.38
Deli članek:

Po do zdaj zbranih obvestilih dejanje ni povezano s predsednico DeSUS in ministrico za kmetijstvo Aleksandro Pivec, ki živi v bližini.

Bobo
Predsednica DeSUS in ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec je že na začetku meseca prejela grozilno pismo.

Aleksandra Pivec je na začetku meseca prejela grozilno pismo. Kot smo poročali, naj bi ji grozili s smrtjo. Razlog? Morebitno koalicijsko sodelovanje z SDS. Pivčevi naj bi policija takrat zagotovila policijsko varovanje.

Danes so nekateri mediji napačno poročali, da je v jutranjih urah neznanec na Ptuju, v ulici, kjer živi ministrica z bencinom polil belo terensko vozilo, kakršnega vozi tudi Pivčeva. 

Z mariborske policijske uprave so sporočili, kaj se je dejansko zgodilo. Ob pol osmih zjutraj je ptujske policiste občan obvestil, da mu je nekdo ponoči poškodoval avtomobil, parkiran na domačem dvorišču. Kot so še sporočili, je neznanec v leva, torej voznikova vrata, zapičil lesen kol. 

Ob tem so dodali, da po do zdaj zbranih obvestilih dejanje ni povezano s Pivčevo, ki živi v bližini. "Tako varovana oseba, kot policisti, ki jo varujejo, so z dogodkom seznanjeni." 

Nekaj pred 15. uro so se spet oglasili s Policijske uprave Maribor. Kot so sporočili, je materialna škoda nestrokovno ocenjena na okoli 1.000 evrov. Dodali so še, da je neznanec poškodoval vozilo 53-letnega Ptujčana, ter poudarili, da vozilo ni bilo polito z bencinom.

"Presegli smo vse meje še sprejemljivega"

Pivčeva je zaradi omenjenega dogodka nekoliko zamudila na danes načrtovani občni zbor Prekmurskega prašičerejskega društva v Murski Soboti, kjer je v izjavi za medije med drugim potrdila dogodek, ki ji je nekoliko spremenil načrte.

"V teku je policijska preiskava in težko bi kaj več v zvezi s tem komentirala," je dejala Pivčeva. Kot je dodala, sama veliko ne želi komentirati, prav tako ne tega, ali jo je morda strah, vsekakor pa je dogajanje izjemno neprimerno. "V duhu političnega dogajanja menim, da smo presegli vse meje še sprejemljivega in da slovenski javnosti dejansko dajemo sporočilo, da se v politiki ne znamo več pogovarjati, pač pa se spuščamo na raven groženj in osebnega ustrahovanja," je še dodala.