Čeprav so včeraj nekateri albanski mediji namigovali, da morda vendarle ni šlo za štirikratni umor in samomor, temveč da je lokalna policistka Valdete Blaca ubila le brata Bljerima, ki naj bi pred tem pobil drugega brata Fisnika, očeta Zećira in mamo Hanife, ter nato storila samomor, je zdaj tudi uradno potrjeno, da je vse člane družine pokončala krvava roka Valdete. 

Preiskava je pokazala, da se je Valdete že dlje časa soočala z psihološkimi težavami, zaradi česar je tudi na policiji opravljala zgolj še administrativna dela. Med letoma 2016 in 2019 naj bi imela 14 sestankov s psihologi. Postavili naj bi ji diagnozo in ji predpisali zdravljenje. Odločitev, da je na teren več ne spustijo, je padla 16. oktobra lani, vzrok pa naj bi bile »zdravstvene težave.« Takrat naj bi ji odvzeli tudi službeno pištolo, ki pa so jo po navedbah policije shranili kar na policijski postaji v kraju Gnjilan, kjer je bila zadnjih pet let zaposlena. Od tam ga je nekako ukradla in ob vrnitvi domo opravila krvavo delo. Takšna je njihova zgodba, a vse kaže, da ji orožja morda sploh niso odvzeli. Štiri policiste na tej policijski postaji so namreč danes suspendirali, krivo pa naj bi bilo ravno to, da kljub nasvetu strokovnjakov, naj ji ga odvzamejo vsaj začasno, tega niso storili.

Kot poroča srbski časnik Blic, ki navaja kosovski časnik Gazete Ekspres, naj bi člane družine usmrtila s po dvema kroglama v glavo. Bljerima naj bi ubila, ko je spal v svoji spalnici, Fisnika na hodniku, očeta Zećira v dnevni sobi, mamo Hanife pa v kuhinji. Informacije o natančnem poteku in prostorih, v katerih so našli trupla, se sicer nekolikor razlikujejo, a naj bi bilo eno jasno, da je za vse umore uporabila isto orožje, s katerim si je nato sodila sama. Še pred tem naj bi nekaj časa, po nekaterih informacijah tudi več ur, opazovala njihova trupla. Po navedbah policije je bilo prizorišče tragedije naravnost grozljivo, po vsej hiši naj bi bile vidne sledi krvi.

Čeprav naj bi šlo za družino, ki ni kazala nekih težav, so po navedbah sorodnikov določene stvari morda skrivali pred javnostjo. Pereč problem naj bi bilo ravno dejstvo, da si nihče, niti 45-letna Valdete niti 33 in 34 let stara Fisnik in Bljerim niso ustvarili lastne družine.