Slovenija

Kučan in Pahor: Visoka intelektualna dodana vrednost idej

Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo
15. 2. 2020, 21.33
Deli članek:

Govorica telesa pove veliko o osebi in trenutnem položaju, v katerem se je znašla, le prebrati jo moramo znati.

Facebook
Sestanek med Kučanom in Pahorjem.

V rubriki Razgaljeni govorico telesa politikov, gospodarstvenikov in drugih pomembnih posameznikov razlaga eden najbolj znanih strokovnjakov na področju komunikacije pri nas, Edvard Kadič. Tokrat je pod drobnogled vzel sestanek med nekdanjim predsednikom Milanom Kučanom in sedanjim predsednikom republike Borutom Pahorjem. Prvi je drugega seznanil s položajem slovenske knjige.

Oči - Pahor

Pahorjev očesni stik s sogovornikom sporoča o aktivnem, zbranem in osredotočenem poslušanju sogovornika ter pozornem spremljanju njegove govorice telesa, predvsem obraza.

Roke - Kučan

Kučanove dlani v naročju, kjer so prsti prepleteni in oba palca dvignjena ter celo v stiku, govorijo predvsem o prepričanosti o visoki intelektualni dodani vrednosti idej, o katerih imenovani govori.

Roke - Pahor

Dlan na obrazu, ob strani in deloma pred usti v tem primeru govori predvsem o tehtanju vrednosti slišanega ter skrbnem preudarku pred morebitnim odgovorom ali komentarjem o slišanem.

Noge - Pahor

Prekrižane noge, pri čemer zgornja noga križa spodnjo tako, da je stopalo zgornje noge usmerjeno proti sogovorniku, sporočajo, da sta vsa pozornost in energija usmerjeni neposredno v sogovornika. To pomeni, da je sprejet kot kredibilen sogovornik.

Noge - Kučan

Ozko moško sedenje z vzporedno poravnanimi stopali v nevtralni legi ob vznožju sedala sporoča o okrepljenem nadzoru nad obnašanjem ter potrebi po izražanju spoštovanja do funkcije sogovornika in okolja, v katerem se oseba nahaja.

www.edvardkadic.com
Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo.