Galova mama zavrnila očitke

"Mi smo šli na vsoto 150 tisočakov, ker moraš vsa zdravila, vsa slikanja, vse posebej plačati"

A.S./STA
14. 2. 2020, 20.35
Deli članek:

Mama dečka Gala zavrača očitke, da so bili stroški operacije in rehabilitacije dečka s prirojeno deformacijo rok nižji od zneska, ki ga je sporočala.

Facebook
Gal je deček s prirojeno deformacijo rok.

Potem ko so v četrtek mediji poročali, da kriminalisti preiskujejo ravnanje mame dečka Gala, ker naj bi bili stroški operacije in rehabilitacije dečka s prirojeno deformacijo rok nižji od zneska, ki ga je sporočala, je dečkova mama danes za Radiotelevizijo Slovenija očitke v celoti zavrnila.

Že od decembra naj bi vedela, da operacija stane manj

Za potrebe kritja stroškov operacije in rehabilitacije v ZDA se je zbiralo 150.000 evrov. A dokumenti naj bi dokazovali, da je bila prvotna cena operacije in rehabilitacije na Floridi 82.000 evrov, a naj bi Galova mama prejela popust. Že od konca decembra naj bi tako vedela, da operacija stane le še 68.900 evrov. Ker je bila akontacija v višini 8900 evrov že plačana, naj bi bilo tako treba nakazati le še 60.000 evrov.

"Mi smo šli na vsoto 150 tisočakov, ker je bila operacija prej višja, ker moraš vsa zdravila, vsa slikanja, vse posebej plačati," je dejala Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič.

Prst uperila v žensko, ki je zbirala donacije za prvo operacijo

Na vprašanje, zakaj toliko zapletov, pa je s prstom pokazala na žensko, ki je, kot je dejala, leta 2016 zbirala donacije za prvo operacijo za svojega sina, zdaj pa naj bi morala novo operacijo plačati z lastnim denarjem.

Po zapletih pri zbiranju donacij v društvu Maus je zbiranje denarja zdaj prevzel mariborski Karitas. Ta je že zbral 92.000 evrov, del zneska pa so tudi že nakazali kliniki za operacijo, ki bo potekala maja.

"Če nekdo prosi za plačilo elektrike, denarja ne nakažemo na njegov transakcijski račun, ampak plačamo neposredno elektropodjetju. Enako smo postopali tudi v teh in podobnih primerih," je za RTVS zbiranje denarja in možnost obvodov pojasnil predstavnik Karitasa Darko Bračun.

Minuli teden so kriminalisti sicer obiskali Karitas in poizvedovali glede nakazil v povezavi z društvom Maus. Dodali so, da podatkov o tem, da naj bi preiskovali tudi Galovo mamo, niso dobili potrjenih.