Slovenija

Mlinarjeva se bo v primeru predčasnih volitev potegovala za stolček v državnem zboru

A.S./STA
13. 2. 2020, 16.47
Posodobljeno: 13. 2. 2020, 20.30
Deli članek:

Ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo Angelika Mlinar je napovedala, da se bo potegovala za poslanko v državnem zboru, če bo prišlo do predčasnih volitev.

Bobo
Mlinarjeva je dejala, da predčasni padec vlade Marjana Šarca ne pomeni nujno tudi konca njene politične kariere v Sloveniji.

Med drugim pa je izrazila ogorčenost zaradi osebnih napadov, ki jih je bila deležna od opozicije med zaslišanjem v DZ za ministrico.

Mlinarjeva je dejala, da predčasni padec vlade Marjana Šarca ne pomeni nujno tudi konca njene politične kariere v Sloveniji. To bo sicer odvisno od nadaljnjega razvoja dogodkov; če bo prišlo do predčasnih volitev, bo kandidirala za poslanko na listi stranke SAB, je napovedala koroška Slovenka, ki je bila tudi glavna kandidatka te stranke na lanskih evropskih volitvah.

Če pa bo Janez Janša oblikoval vlado, pa je že zdaj jasno, da SAB v njej ne bo sodelovala, navaja avstrijska tsikovna agencija APA. Mlinarjeva sama ne namerava sodelovati v tovrstni vladi. "Nisem konservativna političarka. Pogovarjam se z vsemi, sodelujem pa ne z vsakim," je dejala.

Pri tem je spomnila na po njenem mnenju nizke udarce, ki jih je bila decembra lani deležna od opozicijskih poslancev med zaslišanjem za ministrico v pristojnih parlamentarnih odborih. Ti so tedaj izražali dvome o njeni lojalnosti slovenski državi, ker je ohranila tudi avstrijsko državljanstvo.

Kot je dejala, je šla ta razprava predaleč. "Se strinjam s trdim političnim bojem. Vendar pa ne, če se človeka skuša na tak način diskreditirati. In še manjšino zraven," je dejala Mlinarjeva.

"Dovolj dolgo sem še v političnem poslu, da znam prepoznati tovrstne napade," je dejala Mlinarjeva, ki ni pričakovala tako nizkih udarcev slovenskih poslancev. "Nekateri so resnično dvomili, ali sem Slovenka," je bila ogorčena. "Prav tako ne razumem, kako lahko kdorkoli deluje tako brez zadržkov. Normalne konservativne stranke se tako ne obnašajo," je še dejala Mlinarjeva.