Ključni, da ni prišlo do tragedije

FOTO: Padec otroka s sedežnice: držali so ga moški, ženska in deklica, sedmerica ga je ujela. Za vse predlagajo medaljo za požrtvovalnost

J.P.
13. 2. 2020, 13.21
Posodobljeno: 13. 2. 2020, 13.29
Deli članek:

Policisti so tudi danes poizvedovali o osebah, ki so včeraj na Krvavcu otroku pomagale pred neizbežnim padcem s sedežnice.

PU Kranj
Še vedno iščejo gospo, ki je odigrala eno od ključnih vlog pri reševanju otroka.

Kot so ugotovili, je v reševanju sodelovalo deset oseb – ti so bile na sedežnici, sedem pa pod njo. "Prav vsak posameznik je bil v tistem trenutku ključen, da ni prišlo do tragedije. Zato bo Policijska uprava Kranj v skladu s Pravilnikom o priznanjih policije zanje predlagala podelitev medalje policije za požrtvovalnost, RTC Krvavec pa bo vsem vpletenim omogočil enodnevno brezplačno smuko in kosilo na Plaži Krvavec," so sporočili s kranjske policijske uprave. Moški, ki je bil včeraj še neznan, je skupaj s še neznano žensko otroka ujel in ga dlje časa zadrževal pred padcem v globino. Danes se je policiji javil sam. Gre za državljana Slovenije, ki je včeraj smučal na Krvavcu. Poleg njiju je bila na sedežnici še deklica, ki je pomagala držati otroka.

Sedmerica pod sedežnico je raztegnila mrežo, sicer namenjene za varovanje in ločevanje smučarskih prog. Med njimi so bili delavci na smučišču, naključni mimoidoči in policist. "Deset ljudi torej, ki so bili v zelo stresni situaciji zelo prisebni in so v skupinskem duhu odigrali vlogo življenja. Rešili so življenje drugemu, za kar jim iskreno čestitamo." Reševanje je trajalo nekaj minut. Otrok je pri padcu z velike višine utrpel lažje poškodbe.

"Izredno pa nas žalosti, da še vedno ne vemo, kdo je bila gospa, ki je na sedežnici pomagala držati otroka in je odigrala eno od ključnih vlog v njegovem reševanju. Zato poziv, naj se nam javi, še vedno velja," so še sporočili s Policijske uprave Kranj.