Vidijo ga v opoziciji

Šarec je prejel "prijazno" pismo s strani odvetnika SDS

R.T.
10. 2. 2020, 14.50
Posodobljeno: 10. 2. 2020, 14.54
Deli članek:

Odvetnik Franci Matoz je v imenu SDS poslal »prijazno« pismo premierju v odhajanju Marjanu Šarcu.

Bobo
Marjan Šarec pravi, da je izrazil svoje mnenje.

»Prejel sem "prijazno" pismo s strani odvetnika stranke SDS. Pravi, da sem nedostojno govoril o stranki in da bom prejel tožbeni zahtevek, če se ne opravičim. No, se opravičujem, če sem izrazil svoje mnenje, ki ni osamljeno. Ne nazadnje (še) živimo v svobodni državi. Je pa lepo izražena prihodnost s tem pismom, če bo sestavljena vlada stranke SDS. Me pa očitno že vidijo v opoziciji, glede na to, da so mi poslali na elektronski naslov Državnega zbora. Želja po oblasti je močna,« je na facebooku zapisal Marjan Šarec.

Za kakšno prijazno pismo gre? Odvetniška pisarna Matoz po pooblastilu SDS Šarca poziva, da »nemudoma prekliče izjave«, s katerimi je »nedopustno kršil pravice« SDS do »varstva ugleda in dobrega imena«.

Kakšne so te izjave? Menda škodljive, neresnične in žaljive. »S tako stranko je težko sodelovati, ki pač izvaja metode kakršne izvaja. Se pravi sovražni govor, potem tudi se financira iz Madžarske.« To je Šarec izjavil 31. januarja v Dnevniku na TV Slovenija. Istega dne pa je v oddaji Odmevi na TV Slovenija še domnevno užalil SDS, ko je rekel: »S tako stranko je težko sodelovati, ki pač izvaja metode kakršne izvaja, se pravi sovražni govor, potem se tudi financira iz Madžarske in vse tisto kar je znano v zvezi s to stranko.« Škoda je po Matozovem mnenju še toliko večja, ker SDS v teh dneh sestavlja koalicijo.

Bolj podrobno o finančnih injekcijah iz Madžarske pa: Od kod milijoni za medije SDS?