Slovenija

Salvini zvonil na domu in spraševal, če se v tem stanovanju prodaja droga

G.G./STA
23. 1. 2020, 21.06
Posodobljeno: 23. 1. 2020, 21.09
Deli članek:

Vodja italijanske desne Lige Matteo Salvini nadaljuje s provokacijami. Nekdanji notranji minister je namreč nedavno v Bologni pozvonil na dom priseljenca in ga brez zadržkov vprašal, ali preprodaja droge.

Profimedia
Tako je Salvini gnjavil stanovalce.

Salvini je v okviru predvolilne kampanje pred deželnimi volitvami v Emiliji-Romanji v torek obiskal Bologno in presenetil s svojim nastopom. V viralnem posnetku je Salvini ob spremstvu domačinke in številnih novinarjev pozvonil na domofon enega od stanovanj. Ko se je oseba oglasila, je Salvini rekel, da je slišal, da se v tem stanovanju prodaja droga in ali je to res. Ko je stanovalec prekinil zvezo, je Salvini vprašal množico okoli sebe: "Je to on? Je Tunizijec?"

V posnetku Salvini še enkrat pozvoni priseljencu in doda, da je le želel družini "vrniti dobro ime, saj je nekdo rekel, da preprodajate drogo skupaj s sinom".

Po poročanju italijanskih medijev naj bi se sin, ki se je rodil v Italiji staršema iz Tunizije, že obrnil na pomoč odvetnika in preučuje, ali je mogoče pravno ukrepati proti Salviniju. "Nisem prekupčevalec drog. Igram nogomet. Čez nekaj mesecev bom oče," je dejal mladenič v posnetku, ki ga je objavil časnik La Repubblica.

Salvini je v sredo na Twitterju zapisal, da ne obžaluje svojih dejanj, saj pri Ligi zagovarjajo boj proti drogam.