Prekoračitve hitrosti

V Velenju s stacionarnim radarjem umirili hitrost

J.P./STA
19. 1. 2020, 11.03
Deli članek:

Stacionarni radar v Velenju je lani zabeležil 22 odstotkov manj prekoračitev hitrosti kot leto prej. Podatki kažejo, da je umirjanje hitrosti doseglo svoj namen, saj je število kršitev hitrosti precej upadlo, so sporočili z velenjske občine.

L.T.
Na območju velenjske občine meritve hitrosti s stacionarnim radarjem izvajajo na šestih različnih lokacijah (fotografija je arhivska).

Navedli so tudi, da izvajajo več ukrepov, katerih skupni cilj je izboljšanje varnosti v cestnem prometu. Že od leta 2009 meritve hitrosti izvajajo s stacionarnim radarjem z namenom zmanjševanja števila prometnih nesreč, katerih vzrok je prevelika hitrost.

Lani je tako stacionarni radar zabeležil 1221 prekoračitev hitrosti, leta 2018 pa 1567 prekoračitev. V letu 2019 je bilo največ kršiteljev, ki so vozili do 20 kilometrov na uro več od dovoljenega, 203 kršitelji so vozili med 20 in 30 kilometrov na uro več od dovoljenega, 27 kršiteljev pa je bilo takšnih, ki so vozili od 30 do 50 kilometrov na uro več od dovoljenega.

Lani je stacionarni radar zabeležil tudi tri prekoračitve dovoljene hitrosti za več kot 50 kilometrov na uro, kar je enako kot leta 2018.

Na območju velenjske občine meritve hitrosti s stacionarnim radarjem izvajajo na šestih različnih lokacijah.