Življenje teče dalje

Erjavec bo odstopil! Po porazu pravi, da nikoli ni bil minister zato, da bi "bil v fotelju in užival v ministrskem delu"

G.G./STA
18. 1. 2020, 22.08
Posodobljeno: 19. 1. 2020, 08.05
Deli članek:

Karl Erjavec je po včerajšnjem porazu v tekmi z Aleksandro Pivec za predsednika DeSUS napovedal odstop z mesta ministra za obrambo. "Kdaj bom odstopil, še ne vem, ampak bo to zelo hitro," je napovedal Erjavec, ki je stranko vodil od leta 2005.

Bobo
"Ko me bodo pokopali, bom še vedno član stranke DeSUS," je dejal Erjavec.
Erjavca je na včerajšnjem volilnem kongresu v Ljubljani podprlo 80 delegatov, medtem ko je kmetijska ministrica Pivčeva dobila prepričljivih 143 glasov.

"Kot minister sem vedno deloval zaradi tega, ker sem bil predsednik stranke DeSUS. Če sem želel čim več uresničevanja naših koalicijskih pogodb v različnih vladah, sem to lahko dosegel edino tako, da sem bil minister. Zdaj te naloge, odgovornosti nimam več," je dejal Erjavec in dodal, da da nikoli ni bil minister zato, da bi "bil v fotelju in užival v ministrskem delu", ker je to delo prenaporno, preveč zahtevno in terja veliko odrekanj.

Življenje teče dalje

"Kaj naj bom razočaran? To je demokracija. Tega zaupanja, ki sem ga pričakoval, pač nisem dobil. Življenje teče dalje," je ob odhodu s kongresa dejal Erjavec.

Spomnil je, da je bilo 15 let napornega dela, veliko izzivov, veliko je bilo treba pretrpeti. "A delal sem po svoji vesti in po svojih najboljših močeh, da bi čim bolje uresničil cilje, ki jih ima DeSUS. Morda je prišel čas za novo generacijo," je dejal ter jim zaželel vse dobro.

Zavrnil je namigovanja, da bi lahko ustanovil novo stranko in dodal, da ostaja član DeSUS.