Cedevita Olimpija Ljubljana

Pred Zmaji izredno pomembna tekma z Mornarjem

R.T.
17. 1. 2020, 14.42
Posodobljeno: 17. 1. 2020, 14.47
Deli članek:

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v soboto ob 17.00 v Areni Stožice na izredno pomembnem dvoboju 16. kola Lige ABA pomerili z Mornarjem iz Bara.

KK Cedevita Olimpija Ljubljana
V soboto košarkarje Cedevite Olimpije čaka zahteven nasprotnik. Jih boste podprli v živo?

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je ena izmed najbolj pomembnih tekem rednega dela Lige ABA. Ljubljanski Zmaji se bodo na domačem parketu na obračunu 16. kola regionalnega tekmovanja udarili z Mornarjem iz Bara in skušali prekiniti niz dveh zaporednih porazov, obenem pa z novim uspehom napraviti odločen korak proti končnici.

Mornar Bar je eno izmed moštev, ki v tej sezoni v Ligi ABA ciljajo na najvišja mesta. Po 15 odigranih tekmah imajo Črnogorci na svojem računu osem zmag in sedem porazov, na zadnjih šestih regionalnih tekmah pa so zabeležili štiri zmage. Edina poraza so doživeli proti Igokei in Partizanu NIS, v 15. kolu pa so na domačem parketu z 99:84 ugnali Koper Primorsko. V dvoboj s Cedevito Olimpijo Mornar vstopa z dobro popotnico iz sredine tekme v Fibini Ligi prvakov, na kateri so črnogorski državni prvaki iz leta 2018 s 77:73 premagali Brose Bamberg s 77:73, to pa je bila že četrta zmaga za izbrance glavnega trenerja Mihaila Pavićevića na zadnjih petih evropskih tekmah.

V dvoboj z Mornarjem Cedevita Olimpija vstopa po tesnem porazu v Beogradu proti Partizanu NIS ter domačem porazu proti Igokei, pred tem pa so Zmaji zabeležili štiri zaporedne zmage. Teden med obračunoma z Črnogorci in Beograjčani pa so Ljubljančani izkoristili tudi za pripravljalno tekmo s Trstom, in jo dobili z 82:76, dvoboj pa je glavni trener Slaven Rimac izkoristil predvsem za to, da so priložnost za igro dobili vsi košarkarji, ki ponavadi na parketu ne preživijo toliko časa. Pred prihajajočo tekmo pa je Rimac dejal: »Zagotovo je sobotna tekma zelo pomembna, tako za nas, kot tudi za košarkarje Mornarja. Pričakujem, da bomo na parket stopili motivirani, sploh ob dejstvu, da so nas v Baru naši tekmeci premagali, in da smo imeli tam vse niti igre v svojih rokah. Odigrati moramo dobro in pametno, z veliko teka. Mornar Bar je ekipa, ki ima v svojih vrstah igralce, ki zelo dobro igrajo v igri v napadu. Okrepili so se tudi z Lanceom Harrisom, ki ima za seboj zelo dobro sezono v dresu Kopra Primorske. Čaka nas zelo zahtevna tekma, na kateri moramo biti pravi, če želimo zabeležiti novo zmago.«

Najbolj učinkovit košarkar v vrstah Mornarja je nekdanji igralec zagrebške Cedevite Jacob Pullen, ki v povprečju beleži 17,8 točke, 5,3 podaje in 1,3 pridobljene žoge na tekmo. V dresu moštva iz Bara pa bomo imeli priložnost videti tudi nekdanja Zmaja, ki sta v Ljubljani pustila globok pečat, Mirzo Begića in Damirja Markoto. In še zanimivost: oba igralca sta v svoji karieri nosila tudi dres zagrebške Cedevite.

Ob tem je igralec KK Cedevita Olimpija Codi Miller-McIntyre dejal, da je za njih sobotna tekma zelo pomembna, »saj želimo ostati na mestih, ki vodijo v končnico Lige ABA. Ko smo se nazadnje pomerili z Mornarjem v Baru, smo dvoboj z našimi sobotnimi tekmeci izgubili, a ta trenutek smo zagotovo veliko boljša ekipa, kot smo bili takrat. Veselim se tekme, in želim si, da nas pride podpirat čim več navijačev,« je povedal košarkar.

Blagajna v Areni Stožice, hkrati pa tudi vrata dvorane, se bosta odprli 60 minut pred začetkom tekme. Vstopnice za ogled obračuna so na voljo na www.shop.olimpija.com, na vseh bencinskih servisih Petrol in na prodajnih mestih Moje karte. V izogib morebitni gneči na blagajni, vsem navijačem priporočamo, da se na tekmo odpravijo tudi z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa, saj se lahko tri ure pred začetkom in tri ure po koncu tekme, z vstopnico vozijo brezplačno.

LIGA ABA, 16. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), sobota, 18. januar, ob 17.00:

CEDEVITA OLIMPIJA – MORNAR BAR (nakup vstopnic)