Slovenija

Opravičilo Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana

Novinarka Milka Krapež in uredništvo Novice Svet24
17. 1. 2020, 06.00
Posodobljeno: 17. 1. 2020, 09.37
Deli članek:

Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana se opravičujemo za številne neresnične in objektivno žaljive navedbe v seriji tiskanih člankov (Zgodba se ponavlja: Obupne razmere na otroški srčni kirurgiji / Dveletna Taja na robu smrti: Kaj z dveletno deklico Tajo počnejo ljubljanski zdravniki / Program je nevaren, ukinite ga! / Zgodba o deklici Neži, ki hoče živeti / Ljubljanski zdravniki so pri zdravljenju Neže storili veliko napako / Kaj se v Padovi dogaja z dveletno Nežo? / Neža že na soncu, odzvali so se v UKC Ljubljana / Kaj se dogaja z malo Nežo?.../) novinarke Milke Krapež o nevzdržnih razmerah v okviru programa otroške srčne kirurgije in o zatrjevano malomarnem zdravljenju deklice N. A. na Pediatrični oziroma Kirurški kliniki.

Navedeni članki so bili objavljeni v obdobju od novembra 2016 do aprila 2017 v časopisu Novice Svet24 ter na spletnem portalu novice.svet24.si.

Opravičujemo se tudi vsem v člankih poimensko izpostavljenim zdravnikom ter drugim strokovnim delavcem in ostalim zaposlenim na Pediatrični kliniki Ljubljana in na Kliničnem oddelku za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo Kirurške klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, za vse žaljive obtožbe v navedenih člankih, ki so jih neresnične trditve osebno ali kako drugače prizadele oziroma javno diskreditirale.