Tiralica

Andreja Šiška prijeli, ko je hotel stopiti do Boruta Pahorja

B.K./STA
4. 1. 2020, 12.26
Posodobljeno: 4. 1. 2020, 12.42
Deli članek:

Policisti so na današnji spominski slovesnosti ob obletnici poslednjega boja Pohorskega bataljona prijeli Andreja Šiška, za katerim so pred božičnimi prazniki razpisali tiralico, so za STA potrdili na Generalni policijski upravi.

STA
Andrej Šiško

Kot poroča časnik Večer, so Šiška aretirali policisti v civilu, ko je hotel priti do predsednika republike Boruta Pahorja.

Mariborsko sodišče je Šiška zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve lanskega marca obsodilo na osem mesecev zapora, pri čemer pa je večino kazni odslužil že s priporom, iz katerega ga je sodišče do pravnomočnosti sodbe izpustilo ob izreku sodbe. Tako Šiško kot njegova zagovornica Lucija Šikovec Ušaj sta bila takrat prepričana, da mu preostanka kazni ne bo treba odslužiti.

V začetku decembra pa je sodišče izdalo poziv, naj se zglasi v zaporu. Medtem ko na sodišču trdijo, da so mu sklep pravilno vročili, pa Šiško nasprotno meni, da je bil poziv vročen prepozno in napačno. Vseeno je oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni, ki pa jo je mariborsko sodišče zavrglo, s čimer je sklep o tem, da mora v zapor, sredi meseca postal pravnomočen.