Zimske radosti

FOTO: Sneženje zajelo Slovenijo, v petek sledi še druga pošiljka, menda obilnejša

G.G.
12. 12. 2019, 16.47
Posodobljeno: 12. 12. 2019, 23.43
Deli članek:

Dovolimo si ščepec patetike in skupaj z navdušenci nad vremenskimi pojavi spletnem portalu Neurje.si zakričimo SNEŽI!

Bobo
Zasnežene ulice Ljubljane.

V popoldanskih četrtkovih urah je pričelo padati. Ob Obali dežuje, v notranjosti sneži, še najbolj na Notranjskem in v višjih predelih Primorske. Kjer je temperatura pod lediščem, se sneg oprijema cestišč.

DRSC
V okolici Logatca ob 16.30

Do večera je rahlo sneženje zajelo skoraj vso Slovenijo. V najboljšem primeru bo zapadlo do pet centimetrov suhega snega. V drugem delu noči bodo padavine ponehale, predvidevajo na Agenciji za okolje (Arso).

Bobo
Sprehod po zasneženi Ljubljani.

DRSC
Sneženje v večernih urah na Poljani, ki leži med Mežico in Prevaljami.

DRSC
Videž, na primorski avtocesti.

Največ snega na Notranjskem in Kočevskem

V petek popoldne se bo nad severno Italijo poglobil ciklon in zvečer dospel do naših krajev. Padavine se bodo z zahoda Slovenije širile v notranjost, do sobotnega jutra pa naj bi ponehale.

Pri Arsu ostajajo previdni pri napovedi količine snega. "Že manjše spremembe v legi ciklona nad Jadranom vplivajo na jakost padavin, kako daleč proti severu se bo razširila topla zračna masa in tudi kako dolgo bodo vztrajale padavine. Predvsem v višje ležečih krajih na severu bo zelo verjetno večinoma snežilo, medtem ko drugje po Sloveniji pričakujemo deloma dež, deloma sneg. Padavine bodo šibkejše na severovzhodu, zato bo tam po nižinah večinoma deževalo. Nad osrednjo Slovenijo bo verjetno večina padavin padla v snegu. Skupna količina padavin bo najvišja na jugu. Sprva bo tam deževalo, zvečer pa bo dež prehajal v sneg. Največ snega bo predvidoma padlo v nekoliko višjih legah na Notranjskem in Kočevskem," so zapisali na Arsu.

meteo.si
Radarska slika padavin nad Slovenijo ob 17.20.