Čaka nas ples snežink

Zdaj gre zares, petek 13. prinaša sneg do nižin

S.R.
12. 12. 2019, 09.19
Posodobljeno: 12. 12. 2019, 09.25
Deli članek:

Da, jutri bo v notranjosti snežilo do nižin, a bo za zimsko idilo in škripanje pod nogami še prezgodaj. Bržkone bodo najkoristnejši gumijasti škornji.

Bobo
Jutri bo v notranjosti Slovenije večinoma snežilo.

Danes se bo pooblačilo po vsej Sloveniji, popoldne in zvečer pa bo zlasti v južni polovici Slovenije občasno rahlo snežilo, sporoča Agencija RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Goriškem in ob morju okoli 7 stopinj Celzija. Ponoči bodo padavine prehodno povsod ponehale, a se bodo zjutraj vrnile, najprej na Primorskem.

S Primorske se bodo padavine nato postopno razširile nad vso Slovenijo, pri čemer bo po nižinah Primorske deževalo, v notranjosti pa sprva deloma snežilo, deloma deževalo. Zvečer bo vreme končno prenehalo z omahovanjem, ko bo večinoma le še snežilo. Dopoldne bo sicer ponekod zapihal veter južnih smeri, ob morju jugo, zvečer pa severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do-1, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od -1 do 4, na Goriškem in ob morju od 6 do 10 stopinj Celzija.

arso
Napoved za jutri popoldne.

Veselje ljubiteljev zimskih padavin bo kratkotrajno, saj bo v soboto zopet deloma jasno, zjutraj in dopoldne pa se bo po nižinah zadrževala megla. V nedeljo bo v severnih in vzhodnih krajih še nekaj sončnih obdobij, drugod pa bo pretežno oblačno. Na zahodu je popoldne možen rahel dež.

Pa obeti? Glede na desetdnevno modelsko napoved agencije Arso se bo znova otoplilo, z neba bodo padale kvečjemu dežne kaplje, o snegu ne bo ne duha ne sluha.

Arso
Desetdnevna modelska napoved.