Napredek, ki navdihuje

VIDEO: »Lahko se igram brez opornice in brez nje sedim v stolčku«

A.S.
10. 12. 2019, 13.13
Posodobljeno: 11. 12. 2019, 08.40
Deli članek:

Kris hitro napreduje, nova vest iz Amerike pa bo razveselila številne.

Facebook
Kris se že igra brez opornice.

Spomnimo:

Kris Zudich ima redko dedno bolezen: gre za najhujšo obliko spinalne mišične atrofije, zaradi katere bi njegove mišice brez zdravila odmrle. Ker revolucionarno zdravilo zolgensma ni dosegljivo na našem trgu, ampak samo v Ameriki, je malček moral tja.

Kris je v Ameriki pred slabimi tremi tedni prejel zdravilo zolgensma. Nekaj dni po injekciji je imel povišano telesno temperaturo, pestila ga je utrujenost. Starša sta nato sporočila, da krvna slika ni povsem taka kot bi morala biti, zato je zdravnik povečal dozo steroidov. Prejšnji teden pa so iz ZDA prišle spodbudne novice. Krisu so zopet pregledali kri, rezultati pa so, po navedbah staršev, vedno boljši.

Tokrat so na instagramu delili spodbuden video posnetek, na katerem lahko vidimo Krisa, kako se igra brez opornice. Ob tem pa so navdušeno zapisali, da tudi dečkovega zdravnika razveseljujejo vedno boljši rezultati: "Tudi dr. Perry B. Shieh je zelo zadovoljen z mojim napredkom, ker se brez problema igram nekaj časa brez opornice! In tudi lepo sedim v svojem bumbo stolčku brez nje."