Streljaj od Britofa nova "plinska" drama

FOTO: V Orehovljah delovni stroj poškodoval plinovod, otroci še vedno zaprti v šolo

S.R.
10. 12. 2019, 12.54
Posodobljeno: 10. 12. 2019, 14.22
Deli članek:

Streljaj od Britofa, kjer je prejšnji torek odjeknila eksplozija, imajo znova težave s plinom. Na kraju so pristojne službe, začasno so evakuirali več domačinov, ki pa se bodo kmalu lahko začeli vračati v svoje domove.

PU Kranj
Policisti na ulici, kjer je poškodovana plinska cev.

Policisti so sicer prebivalce opozorili, naj upoštevajo navodila pristojnih na kraju in zapirajo okna, ter dodali, da je dostop do kraja za nepooblaščene osebe prepovedan. Prepovedali so tudi uporabo odprtega ognja.

Evakuacijo so izvedli v naselju Orehovlje pri Kranju, ki ga od Britofa, kjer je zaradi eksplozije plina prejšnji teden v bolnišnici pristalo šest oseb, od tega štirje otroci, loči le reka Kokra. Kot pojasnjuje tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos, je šlo za poškodovano plinsko cev, zaradi česar so celotno območje zaprli. Domačine so evakuirali, otroci v bližnji osnovni šoli pa so morali zaradi varnosti ostati v zgradbi. Domov so izpustili le tiste otroke, ki so šli v smeri cerkve. Intervencija je sicer že v zaključni fazi, prebivalci pa se bodo v kratkem lahko začeli vračati v domove. Prav tako se bo v kratkem znova odprla šola.

Na območju, ki je sicer delovišče, ni več nevarnosti, pojasnjujejo kranjski policisti. Plin so že zaprli, okoliščine pa kažejo, da je prišlo do poškodbe na napeljavi med delom s strojem, pri čemer policisti niso zaznali znakov kaznivega dejanja. Napeljavo bodo sanirali.

Stanje v Britofu vzpodbudno

Razmere v Britofu so se po torkovi drami, ko je eksplodiral zemeljski plin, ki se je nabiral v vodovodnem jašku, konec tedna umirile. Kot smo poročali v nedeljo, meritve v jaških niso več zaznale plina, bistveno boljše pa so bile tudi meritve plinov v prsti. Dobro okrevajo tudi poškodovani otroci in odrasla delavca, ki so utrpeli opekline.

Gasilci na tem območju do nadaljnjega še vedno izvajajo kontrolo. Na območju in v okolici pa je še vedno prepovedana uporaba odprtega ognja.