zdravstvene težave

Ministrica Pivčeva zaradi ciste v hrbtenici čaka na operacijo

B.K.
6. 12. 2019, 10.20
Posodobljeno: 6. 12. 2019, 10.23
Deli članek:

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je javnost obvestila o nezavidljivem zdravstvenem stanju.

Facebook
Ministrica Aleksandra Pivec s svojim psom.

Minsitrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je danes na svojem facebook profilu objavila ganljivo pismo, v katerem javnost obvešča o svojih zdravstvenih težavah in se zahvaljuje vsem prijateljem in podpornikom za lepe želje ter tople besede.

"V javnosti so se že pojavile različne špekulacije o mojem zdravju, zato vam želim o tem spregovoriti sama," je zapisala ministrica "Imam težave s hrbtenico, med vretenci je bila diagnosticirana cista, ki mi povzroča vedno večje težave, saj pritiska na živčevje, na določene notranje organe, delno blokira pretok po hrbtenjači. Trenutno zdravniki še opravljajo diagnostiko, čaka me še nekaj nevroloških preiskav, nadalje pa je najbrž pričakovati tudi operativni poseg."

Ministrica se je ob tem zahvalila vsem podpornikom, ki so ji v zadnjih dneh na takšne in drugačne načine izrazili lepe želje in podporo. "Od vas prejemam toliko prijaznih pisem podpore, spodbud in lepih želja, tako od posameznikov kot različnih združenj, da komaj uspem vsem odgovarjati. Resnično sem ganjena /.../ Res ste srčni, za kar sem vam neizmerno hvaležna."

Pivčeva je zagotovila, da delo na ministrstvu, kljub njeni odsotnosti, poteka normalno. "S svojo ekipo na ministrstvu sem v rednih dnevnih stikih, zaupam jih, delo pa teče neprekinjeno in ga sama ves čas spremljam in komuniciram po svojih najboljših močeh." Ministrica je še izrazila popolno zaupanje v slovenski zdravstveni sistem in dejala, da verjame, da jo bodo zdravniki hitro pozdravili.