Na intenzivni negi

Študentko zaradi gibanice oživljali več kot pol ure, še vedno je v kritičnem stanju

A.S.
5. 12. 2019, 20.53
Posodobljeno: 5. 12. 2019, 21.26
Deli članek:

Tradicionalna študentska prireditev v Mariboru se je končala z incidentom, življenje študentke pa zaradi gibanice visi na nitki.

Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična

Prekmurska gibanica je tradicionalna študentska prireditev v Mariboru, ki že več kot dve desetletji privablja študente, tokrat pa se je skorajda končala tragično.

V okviru torkove zabave v Štuku so organizatorji na odru priredili nagradno igro za novoletno potovanje. Študenti so tekmovali, kdo bo hitreje pojedel štiri kose prekmurske gibanice.

Ena od mladih tekmovalk je med igro začela kašljati, se dušiti, nato pa se je nenadoma zgrudila. Očividci so poklicali reševalce, ki so hitro posredovali in dekle oživljali več kot pol ure. Ko je zdravnica zaznala srčni utrip, so jo prepeljali v mariborski klinični center, poroča portal Vestnik.

Po neuradnih podatkih je študentka v enoti za intenzivno terapijo v mariborskem kliničnem centru, njeno stanje pa je kritično.

Okoliščine incidenta še vedno niso povsem jasne. Policisti so zbrali obvestila in posnetke, a po poročanju omenjenega portala, znakov, da bi šlo za kaznivo dejanje, zaenkrat ni.

V šoku so tudi organizatorji, ki zapleta niso mogli predvideti.