Po padavinah ohladitev

Snežinke nimajo možnosti, da se prebijejo do nižin

G.G.
2. 12. 2019, 07.30
Posodobljeno: 2. 12. 2019, 10.02
Deli članek:

Nekateri mediji so prejšnji teden brezglavo napovedovali sneg po nižinah. Meteorologi pri Agenciji za okolje (Arso) niso trdili nič takšnega.

Profimedia
Fotografija je simbolična
Tukaj si lahko preberete razlago, zakaj je napovedovanje novozapadlega snega za območje Slovenije kar zahtevno in nezanesljivo opravilo.

Ponedeljkovo jutro je mokro. Dežuje ne le po nižinah, tudi na nadmorski višini 1000 metrov temperature ne dovoljujejo nastanka ledenih kristalov. Dovolj se bo ohladilo šele popoldne, ko bodo padavine oslabele. Takrat se lahko meja sneženja spustila do okoli 800 metrov nadmorske višine, na jugovzhodu pa lahko ob koncu padavine sneži tudi nekoliko nižje, predvidevajo na Arsu.

Torek bo dokaj jasen in hladnejši. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem do 5, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Jutranje temperature bodo dve do tri stopinje pod ničlo, čez dan pa nekaj stopinj nad lediščem.