Svojci so močno v skrbeh

Danijel žrtev kaznivega dejanja? Nazadnje so ga videli pred slabim tednom, ko se je zgodilo tole ...

R.T.
21. 11. 2019, 15.23
Posodobljeno: 21. 11. 2019, 15.52
Deli članek:

Svojci vse od prejšnjega petka pogrešajo 35-letnega Danijela Božića iz Ljubljane. Njegovo izginotje bi lahko bilo povezano s pretepom, do katerega je istega dne prišlo v Ankaranu in kjer so Danijela tudi nazadnje videli.

PU Ljubljana
Danijel Božić

Za 35-letnim Danijelom Božićem iz Ljubljane se je 15. novembra, ko so ga nazadnje videli na območju Ankarana, izgubila vsaka sled. Kot so nam pojasnili pri PU Koper, so ga nazadnje videli, ko se je po Regentovi ulici peš odpravil neznano kam.

Spomnimo, policisti so tistega dne v Ankaranu obravnavali kaznivo dejanje nasilništva ter kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Tega sta utemeljeno osumljena 29-letni državljan Slovenije in 29-letni državljan Črne Gore, ki sta pretepla 38-letnega državljana Slovenije z območja Ljubljane in ga pri tem lahko telesno poškodovala. Iz PU Koper sporočajo, da sta ga po glavi potolkla s pištolo. Policisti so nasilneža pridržali, preiskovalni sodnik pa je nato v nedeljo zoper oba odredil pripor. Poškodovanega Ljubljančana so iz bolnišnice še isti dan odpustili v domačo oskrbo. Primorske novice so že takrat poročale o zaskrbljujočih navedbah očividcev, ki so dejali, da naj bi imel pretepeni moški roke zvezane na hrbtu. Govorilo naj bi se celo o poskusu ugrabitve.

Na tem mestu pa v zgodbo vstopi tudi pogrešani Danijel, ki se svojcem od tistega petka ni več oglasil na telefon, ni pa se tudi vrnil na domač naslov. Tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec pojasnjuje, da zadevo obravnavajo kriminalisti, saj se je Danijel na območje Ankarana dejansko pripeljal v osebnem avtomobilu skupaj z osebami, ki so bile vpletene v zgoraj navedeni pretep. Kriminalisti namreč sumijo, da bi lahko bil tudi Danijel žrtev kaznivega dejanja, zato izvajajo vse aktivnosti za njegovo izsleditev. Danijel po do zdaj zbranih podatkih ni osumljen nobenega kaznivega dejanja, še poudarjajo pri PU Koper.

Ste ga videli?

Danijel je suhe postave, svetle polti in je visok približno 170 centimetrov. Po glavi je pobrit ter ima rjave oči in pristriženo črno brado. Oblečen je bil v športna oblačila. 

Policisti vse, ki bi o njem karkoli vedeli, prosijo, naj jim podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali policijsko postajo Ljubljana Vič na (01) 470 09 60, ali pa pokličejo na interventno številko 113 oziroma anonimni telefon 080 1200.