Po mizi se ne hodi

VIDEO: Direktor koprskega stanovanjskega sklada s steklenico v roki škropil po pisarni

R.T.
19. 11. 2019, 10.11
Posodobljeno: 19. 11. 2019, 10.30
Deli članek:

Prejšnji teden so direktorju koprskega stanovanjskega sklada Goranu Maleniću zaradi vožnje v pijanem stanju odvzeli vozniško dovoljenje. Zdaj se je na spletu pojavil še skrajno neprijeten posnetek.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Na kratkem posnetku je videti, da Malenić stoji na mizi v pisarni, naredi požirek iz steklenice (domnevno penine) in poškropi vsebino naokoli. Vse to počne ob spremljavi pesmi Dina Merlina Moj život je Švicarska. Kdaj je nastal posnetek, ni znano.

Malenić se je po poročanju Primorskih novic v četrtek v Portorožu udeležil posveta o nepremičninskem poslovanju, ko se je vračal z večerje, pa so ga policisti ustavili pod Šmarjami. Alkotest je pokazal, da ima v telesu 0,58 miligrama alkohola, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje. Malenić je dejanje obžaloval, koprski župan Aleš Bržan pa je tovrstno ravnanje označil za nesprejemljivo ter izrazil pričakovanje, da bo odstopil. 

Malenić je trenutno na bolniški in se ni še sestal z Bržanom. Prav tako še ne vedo, kako se je odločil glede svojega morebitnega odstopa. 

Vodja županovega kabineta Nina Trampuš je spomnila, da je Bržan že v primeru bivšega podžupana Patrika Peroše zatrdil, da je tovrstno početje nesprejemljivo in da pri tem ne bo delal izjem. Peroša je s položaja podžupana, zadolženega za področje športa, zaradi vožnje pod vplivom alkohola odstopil v začetku septembra.