Izkoriščanje delavcev

Goran Lukić: "Skoraj vsak dan imamo primere izkoriščanja delavcev, ki so zaposleni preko zunanjih izvajalcev"

S.R./STA
15. 11. 2019, 14.41
Posodobljeno: 15. 11. 2019, 14.49
Deli članek:

Delavska svetovalnica je glede na ugotovitve iz projekta Po-moč, ki se izteka, pripravila smernice oz. priporočila za socialne partnerje. Še zlasti naslavljajo delodajalce v panogah, kjer je delovnega izkoriščanja največ.

Bobo
Goran Lukić

Delavska svetovalnica med drugim poziva k pripravi sporazumov za sodelovanje slovenskega inšpektorata za delo z delovnimi inšpekcijami drugih držav. Sporazuma naj se skleneta denimo z delovnima inšpekcijama Nemčije in Belgije, ki sta državi, v katere je največ napotitev, je na današnji novinarski konferenci opozoril predsednik Društva za zagovorništvo ranljivih skupin - Delavske svetovalnice Goran Lukić.

Glede na njihov vnovični poziv naj se v sporazumih o zaposlovanju s Srbijo in Bosno in Hercegovino ukine obveznost, da je tuji delavec pri prvem delodajalcu zaposlen vsaj eno leto. "To namreč samo veriži kršitve pravic iz dela," je pojasnil Lukić. Delavec po njegovih besedah zaradi takšnega določila pristane na slabše delovne pogoje, saj delodajalec ve, da mora delavec pri njem ostati vsaj eno leto. 

Nadalje je po njegovih besedah nujno neposredno zaposlovanje delavcev, ne pa posredno preko zunanjih izvajalcev. "Skoraj vsak dan imamo primere izkoriščanja delavcev, ki so zaposleni preko zunanjih izvajalcev," je izpostavil. Poleg tega naj se omogoči, da bo kršitve pravic iz dela lahko obravnavalo specializirano državno tožilstvo, se še glasi ena od smernic. 

Ključno je neposredno obveščanje

Na Delavski svetovalnici že dlje časa ugotavljajo veliko izkoriščanje različnih skupin delavcev. To po njihovi oceni pomeni, da je potreba po ustreznem informiranju, zagovorništvu in svetovanju za potencialne žrtve delovnega izkoriščanja in prisilnega dela še vedno zelo velika.

Za učinkovito soočanje z delovnim izkoriščanjem in prisilnim delom je po njihovih besedah ključnega pomena neposredno osveščanje potencialnih žrtev delovnega izkoriščanja. Ustrezno informiranje, svetovanje oziroma zagovorništvo omogoča prepoznavanje delovnega izkoriščanja in ustrezno soočanje z njim, so poudarili. 

Število poslovnih subjektov se je po Lukićevih besedah od začetka leta 2008 povečalo za več kot 40.000, število zaposlenih inšpektorjev pa temu povečanju ni sledilo. Davčni dolg zaradi neplačanih prispevkov je konec lanskega leta znašal več kot 338,5 milijona evrov, je spomnil. 

Društvo je imelo v okviru projekta, ki se je začel 3. maja in se bo končal v ponedeljek, glede na panogo, v kateri delavci delajo, največ kontaktov v gradbeništvu. Bilo jih je več kot 300. Po številu kontaktov sledita mednarodni transport in čiščenje. 

V društvu ugotavljajo, da je nesreč pri delu vse več, prijav pa ni toliko kot nesreč. V več primerih so delodajalci namreč poskrbeli, da ni pisnih sledi o nesreči, krivdo za nesrečo pa so prevalili na delavca. Delavci po Lukićevih besedah niso dovolj informirani, zaradi česar so lahko tarče za zlorabe.