Nezgoda v Beli krajini

Vinska kraljica je po padcu končala v kliničnem centru

Ž.K.
14. 11. 2019, 19.30
Deli članek:

Martinovanje v Beli krajini se je tragično končalo za eno najbolj prepoznavnih kraljic metliške črnine, ki je skupaj s prijateljem padla v nedokončan jašek za dvigalo.

Dolenjski list
Sandra Kapušin je v letih 2011 in 2012 nosila krono kraljice metliške črnine. Takrat je žirijo prepričala s svojim nastopom in poznavanjem kulinarike, saj je bila sommelierka prve stopnje.

Martinovo je praznik, ki ga v vinorodnih krajih vselej zaznamujejo s številnimi prireditvami in gostijami. Na izlet po domači Beli krajini so se odpravili tudi člani Društva podeželske mladine Metlika. Od kraja do kraja, od jedi do jedi, od kozarčka do kozarca. Kot se spodobi, so dan zaključili v eni od največjih belokranjskih kleti in zabavo nadaljevali pozno v noč. »Že čez dan je bilo vsega preveč, zvečer pa so le še nadaljevali,« je vzdušje v zbrani družbi opisala ena od prič, ki je želela ostati neimenovana.

Hude poškodbe

Kot kaže, sta sproščeno okolje in židano voljo izkoristila dekle in fant iz družbe, ki sta odšla v nedograjen del hiše, kjer vinar, pri katerem so gostovali, gradi nove kapacitete. Njunega odhoda naj po izjavah prič ostali ne bi niti opazili. Slaba vidljivost je privedla do tragedije. Padla sta v nedokončan jašek za dvigalo. Huje jo je skupilo dekle, ki je zaradi resnih poškodb končalo v kliničnem centru v Ljubljani. Ogroženo naj bi bilo celo njeno življenje.

Dogodek preiskujejo policisti

Dogodek so potrdili tudi na policiji. Alenka Drenik s PU Novo mesto nam je povedala, da so bili policisti v noči na 10. november obveščeni, da naj bi se v nedograjeni stanovanjski hiši na območju Semiča pri padcu z višine nekaj manj kot dveh metrov poškodovala ženska. Reševalci so hudo poškodovano 30-letno žensko odpeljali v bolnišnico, od tam pa je bila zaradi hudih poškodb odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo preiskavo in zbiranje obvestil ter ugotavljanje vseh okoliščin dogodka. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Dolenjski list
Sandra Kapušin je skrbela za promocijo metliške črnine.

Kraljica metliške črnine

Kot smo izvedeli, gre za 30-letno Sandro Kapušin iz Krasinca, hčerko znanega gostinca iz tega kraja. Sandra spada med bolj znane Belokranjke, saj je edina, ki je osvojila naslov kraljice metliške črnine kar dvakrat – v letih 2011 in 2012. Kot smo izvedeli, ima dve hčerki, stari štiri in dve leti, za kateri naj bi trenutno skrbel oče, od katerega se je Sandra pred časom ločila. Kot smo izvedeli, naj bi si nesrečo kljub temu, da zanjo ni bil nikakor odgovoren, zelo k srcu vzel tudi vinar, pri katerem je do tragičnega dogodka prišlo.

Kako poteka zdravljenje nesrečne mladenke, ostaja neznanka, ji pa tudi iz uredništva želimo čim hitrejše okrevanje.