Včerajšnja najvišja višina morja na merilni postaji v Kopru 373 cm je bila druga najvišja od leta 1961 dalje. Najvišja višina v tem obdobju je bila novembra 1969 394 cm.

Gasilci so imeli ponoči precej dela. Najbolj dejavni so bili v Izoli, in sicer na območju od mandrača do Svetilnika, kjer so posredovali 15-krat pri prečrpavanju vode, delili so tudi protipoplavne vreče, je povedal vodja izmene Dragan Puzič

V izolskem starem mestnem jedru je morje na posameznih mestih zalilo pločnike in ceste, neobičajen je tudi pogled na carinski pomol, ki je skoraj v celoti potopljen. Trenutno so v Izoli na terenu komunalni delavci, ki odstranjuje drobno kamenje in blato, opaziti je bilo tudi nekaj gasilskih vozil. V nekaterih gostinskih lokalih tik ob morju so pred vhode namestili protipoplavne vreče, vendar povišana gladina morja ne moti obratovanja.

Na Agenciji RS za okolje so medtem izdali novo opozorilo pred poplavljanjem morja, katerega gladina se močno zvišuje. Morje bo tako do 10. ure poplavilo nižje dele obale v višini med 20 in 40 centimetrov. Na mareografski postaji Koper bo višina morja v tem času lahko dosegla 340 centimetrov.