Prišla z novim partnerjem

"Dobila je vse, kar je želela, svojo plačo je porabila za cunjice"

R.T.
7. 11. 2019, 15.45
Posodobljeno: 8. 11. 2019, 08.57
Deli članek:

Prvak Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič se je danes Okrožnem sodišču v Ljubljani srečal s soprogo Moniko.

M24
Zmago Jelinčič in Monika Zupanc Jelinčič v srečnejših časih.

Jelinčič toži soprogo za vračilo darila. “To je bilo 650.000 evrov, ki sem ji jih z darilno pogodbo podaril za nakup parcele v Semedeli," je v začetku oktobra povedal za zurnal24.si. Kot piše omenjena spletna stran je Jelinčič pred sodnico povedal, da sta z Moniko darilno pogodbo za zemljišče, ki ji ga je podaril leta 2011 podpisala šele tri leta kasneje. Razlog? V soprogo naj bi bil noro zaljubljen, želel jo je osrečiti z vilo. Pogodbo pa sta sklenila leta kasneje, ker naj bi ga tašča svarila, da je storil napako.

Zmago zagotavlja, da je bil denar njegov (zaslužil naj bi ga s prodajo umetnin) Monika pa trdi, da je bil znesek poravnan s skupnimi sredstvi. 

Monika, ki je na sodišče prišla z novim partnerjem Rokom Mikličem, je izpostavila, da je darilno pogodbo podpisala po posvetu z davčnim svetovalcem in ker naj bi se soproga bala, ko mu je odvrnila "ne". Slednjemu je Jelinčič izrecno nasprotoval in za omenjeno spletno stran povedal:  "Gospa Jelinčič, še zaenkrat, je k meni prišla gola in bosa, zdaj hoče imeti pa vilo in parcelo na morju in pa še pol hiše v Ljubljani. Monika je imela tisto, kar ima redko katera ženska v Sloveniji. Dobila je čisto vse, kar je želela, svojo plačo je porabila za cunjice. Jaz imam dve punčki in želim, da ti dve punčki imata nekaj, ne pa, da bo njuna mama to vzela in zapravila skupaj z ljubimcem."

Prvak Slovenske nacionalne stranke je še povedal, da mu soproga onemogoča stik z otrokoma: "Imam občutek, da dela na tem, do bi hčerki odvrnila od mene."