"Izpad 110 kV daljnovoda na območju Ivančne Gorice, Grosuplja, Ribnice, Kočevja, Trebnja ... Približno 50.000+ odjemalcev. Fantje so na terenu, zadevo rešujejo ... elektrike ne bo do približno 23 ure," so sporočili na facebook strani Operativci 112. Po podatkih sistema za poročanje o intervencijah in nesrečah je brez elektrike 40.000 odjemalcev. Izpad daljnovoda se je zgodil v Dvoru pri Žužemberku, kjer se je na daljnovodu strgala žica, so še sporočili. Na terenu so že delavci Elektra, ki napako odpravljajo. 

Na dogodek so se prek facebooka odzvali tudi v podjetju Eles, ki so sporočili, da bodo tehnične težave na njihovem daljnovodu odpravili v najkrajšem možnem času. "Za nastale težave se opravičujemo in sporočamo, da jih bomo odpravili v najkrajšem možnem času. Prosimo za razumevanje," so zapisali. Ob približno 21.30 uri so napako odpravili.

Po poročanju TV Slovenija je med izpadom nekaj ljudi ostalo ujetih v nakupovalnih centrih, sicer pa zaenkrat ni informacij o morebitnih večjih težavah, poroča STA.


izpad elektrike
Elektro Ljubljana
Stanje na omrežju Elektro Ljubljana malo pred 22. uro (podatki so informativne narave).