Nočna drama

Zaradi izpada elektrike več desetisoč gospodinjstev v Sloveniji v temi

S.R.
6. 11. 2019, 20.52
Posodobljeno: 6. 11. 2019, 23.05
Deli članek:

Zaradi težav na Elesovem daljnovodu je v temi pristalo več desettisoč slovenskih gospodinjstev. Napako so ob približno 21.30 uri odpravili.

Bobo
Fotografija je simbolična.

"Izpad 110 kV daljnovoda na območju Ivančne Gorice, Grosuplja, Ribnice, Kočevja, Trebnja ... Približno 50.000+ odjemalcev. Fantje so na terenu, zadevo rešujejo ... elektrike ne bo do približno 23 ure," so sporočili na facebook strani Operativci 112. Po podatkih sistema za poročanje o intervencijah in nesrečah je brez elektrike 40.000 odjemalcev. Izpad daljnovoda se je zgodil v Dvoru pri Žužemberku, kjer se je na daljnovodu strgala žica, so še sporočili. Na terenu so že delavci Elektra, ki napako odpravljajo. 

Na dogodek so se prek facebooka odzvali tudi v podjetju Eles, ki so sporočili, da bodo tehnične težave na njihovem daljnovodu odpravili v najkrajšem možnem času. "Za nastale težave se opravičujemo in sporočamo, da jih bomo odpravili v najkrajšem možnem času. Prosimo za razumevanje," so zapisali. Ob približno 21.30 uri so napako odpravili.

Po poročanju TV Slovenija je med izpadom nekaj ljudi ostalo ujetih v nakupovalnih centrih, sicer pa zaenkrat ni informacij o morebitnih večjih težavah, poroča STA.


Elektro Ljubljana
Stanje na omrežju Elektro Ljubljana malo pred 22. uro (podatki so informativne narave).