Nekaj ur zaprta tudi cesta

Ob nalivu potok prestopil strugo in zalil hiši pri Tolminu

G.G.
4. 11. 2019, 07.14
Posodobljeno: 4. 11. 2019, 07.38
Deli članek:

Deževje je včeraj zajelo skoraj vso Slovenijo. Še posebej močno se je zlivalo na območju občine Tolmin.

meteo.si
Radarska slika padavin ob 21.20 v nedeljo. Močan pas padavin se je širil iz Italije proti Tolminu in okolici.

Nekaj pred 22. uro je vzkipel hudourniški potok v vasici Volče in zalil dve bližnji hiši. Deroča voda je poplavila tudi regionalno cesto Tolmin – Nova Gorica, ki je bila več ur zaprta. Gasilci so jo v tem času očistili.

Na intervencijo so morali tolminski gasilci. Izčrpali so vodo iz hiš in tok »podivjane« vode speljali stran od drugih stanovanjskih objektov, pred ogrožene stavbe pa so postavili protipoplavne vreče, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Deževno in toplo

Danes bodo padavine postopno ponehale. V severni in severovzhodni Sloveniji bo prehodno zapihal severni veter. Popoldne se bo prehodno delno razjasnilo, proti večeru bo spet začel pihati jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija. Ponoči bo na zahodu znova začelo deževati, do jutri zjutraj pa tudi že marsikje drugod do Sloveniji. Vmes bodo plohe in posamezne nevihte. Jutri bo oblačno in deževno, dopoldne bodo še možne nevihte. Zvečer bo dež večinoma ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 20 stopinj.