Dež in veter

Policisti pozivajo k previdnosti na cesti, razmere so nepredvidljive!

S.R./STA
3. 11. 2019, 20.48
Posodobljeno: 3. 11. 2019, 21.20
Deli članek:

Na Gorenjskem zaradi dežja in vetra ponekod prihaja do težav v prometu.

Profimedia
Fotografija je arhivska.

Na Jezerskem in na glavni cesti Podtabor-Tržič je bil zaradi padlega drevja popoldan na cesti oviran promet, na cesti Zali Log - Davča pa je prišlo do podora kamenja in zemlje na cesto, sporoča tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos.

Na tej cesti obstaja možnost novega plazenja. Vse ovire so s cest sicer že odstranjene in promet pa poteka kot običajno. Iz PU Kranj voznike v trenutnih razmerah pozivajo k veliki previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnje in spremljanju dogajanja na cestah ob njih.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje pa so kobariški prostovoljni gasilci v večernih urah posredovali na dveh lokacijah v občini Kobarid, kjer so s cestišča odstranjevali podrta drevesa. Podrta drevesa so na cesti Vrsno-Kamno v občini Tolmin odstranjevali tudi tolminski prostovoljni gasilci. 

Ob 18.22 pa so v Kuteževem, občina Ilirska Bistrica, gasilci prostovoljnega gasilskega društva Podgora-Podgraje s pomočjo gradbene mehanizacije očistili 30 metrov obcestnega jarka iz katerega se je izlivala meteorna voda in ogrožala bližnji stanovanjski objekt, je še zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje. 

Še naprej bo vetrovno

Trenutno dežuje na več koncih države, ponekod piha tudi okrepljen južni ali jugozahodni veter. Ponoči bo po napovedih meteorologov oblačno s pogostimi padavinami, ki bodo močnejše v zahodni Sloveniji. V gorah bo lahko tudi zagrmelo. Pihal bo veter južnih smeri, ob morju jugo. V ponedeljek dopoldne bodo padavine ponehale, čez dan se bo prehodno delno razjasnilo. Veter bo oslabel.