Sedaj tudi v celjskem zaporu

Pripornik po premestitvi znova napadel: policiste obmetaval s steklom in iztrgal straniščno školjko

A.S./STA
31. 10. 2019, 18.26
Posodobljeno: 31. 10. 2019, 18.32
Deli članek:

Pripornik, ki je v torek na Povšetovi poskušal zabosti pravosodnega policista, je napadel še pravosodne policiste v celjskem zaporu, kamor so ga premestili v sredo.

Bobo
Sprva je napadel na Povšetovi v Ljubljani.

Poškodovanih ni bilo, bodo pa v celjskem zaporu opravili analizo dogodkov, več informacij naj bi bilo znanih po praznikih.

Direktor Zapora Celje Zoran Remic je za 24ur pojasnil, da je pripornik iz njim neznanega razloga pravosodnim policistom skušal onemogočiti vstop v sobo, v kateri je nameščen, tako da je pred vrata nastavil sobni inventar (posteljo, stol, garderobno omaro). Razbil je tudi steklo nadsvetlobe v stranišču sobe in pri poskusu vstopa pravosodnih policistov v sobo te začel obmetavati s steklom.

Nato je iztrgal straniščno školjko in kotliček ter s tem povzročil izliv vode v prostoru. Kot je povedal Remic, je nameraval iztrgati še električno vtičnico in tako verjetno elektrificirati izlito vodo v prostoru. "Pravosodni policisti so dovod vode zaprli, prav tako so izklopili elektriko, vstopili v sobo in z učinkovito intervencijo uspeli obvladati pripornika, ki se je ves čas aktivno upiral," je dogodek opisal direktor.

Pripornika so nato namestili v posebno sobo.