Dopolnili SDS

Novost! Če se prejemnik socialne pomoči ne bo vključil v javna dela, bo kaznovan

G.G.
29. 10. 2019, 17.46
Posodobljeno: 29. 10. 2019, 19.59
Deli članek:

V senci sprejemanja predloga o ukinitvi dodatka na delovno aktivnost so poslanci sprejeli še dopolnili SDS.

STA
Fotografija je simbolična

Ti dopolnili imata morebiti večji vpliv od ukinitve dodatka na delovno aktivnost. Po novem bodo lahko brezposelni vključeni tudi v javna dela, ki zahtevajo nižjo stopnjo izobrazbe, kot je njihova.

In še en dodatek. Prejemniki denarne socialne pomoči, ki so sposobni za delo, se bodo morali vključiti v javna dela, sicer se jim denarna pomoč zmanjša za polovico. Dopolnili je nedavno predstavila poslanka SDS Karmen Furman. V obrazložitvi je povedala, da je cilj amandmaja, da se prejemnik socialne pomoči, ki je zmožen delati, vključi v aktivno obliko zaposlitve. 

Furmanova je takrat poudarila, da s tem predlogom amandmaja v SDS predlagajo tudi širitev mreže javnih del na območju celotne države, tako da bi se vzpostavila decentralizirana mreža javnih del. »Dolgotrajne, za delo zmožne, prejemnike denarne socialne pomoči bi tako čim bolj in čim hitreje vključili v obliko aktivne politike zaposlovanja,« je povedala poslanka in ob tem navedla tudi, da bi se na ta način lahko reševalo tudi kadrovske stiske v domovih za starejše. »Vemo, da so v domovih za starejše katastrofalne razmere, nekaj kadra pa bi se lahko pridobilo tudi s politiko aktivne oblike zaposlovanja,« je dejala Furmanova.