Ostanki druge svetovne vojne

FOTO: V Mariboru našli še drugo letalsko bombo

G.G.
27. 10. 2019, 19.14
Posodobljeno: 27. 10. 2019, 19.20
Deli članek:

Med rekonstrukcijskimi deli na železniških tirih v neposredni bližini železniškega mostu ter glavne avtobusne in železniške postaje v Mariboru so delavci našli še eno bombo.

Mestna občina Maribor
Nedeljska krasotica.

O najdbi so bile obveščene in aktivirane vse pristojne službe, natančna identifikacija pa še poteka. Po prvih ocenah strokovnjakov enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi naj bi šlo za letalsko bombo, so v sporočilu za javnost zapisali na Mestni občini Maribor.

Kraj današnje najdbe in širše območje okoli njega je policija takoj zavarovala, nepooblaščenim osebam pa vstop v bližino najdišča ni dovoljen.

STA
Na gradbišču pri Europarku so našlli 250 kilogramov težko letalsko bombo z dvema mehanskima vžigalnikoma.

Že v soboto so delavci na gradbišču pri nakupovalnem središču Europark našli 250-kilogramsko ameriško neeksplodirano letalsko bombo iz druge svetovne vojne.

Mariborski župan Saša Arsenovič je v stalnem stiku s strokovnimi delavci na terenu, zagotavljajo na občini. V ponedeljek se bodo na operativnem sestanku srečali predstavniki občine, intervencijskih služb in vseh poslovnih subjektov, ki morajo biti vključeni v oblikovanje ukrepov glede obeh najdenih ubojnih sredstev.

STA
Sobotna najdba pri Europarku je zavarovana.

STA
Najverjetneje bodo bombmo onesposobili na mestu najdbe.