Zemljišča

Ljubljana še korak bližje Ikei

B.K./STA
21. 10. 2019, 20.22
Posodobljeno: 21. 10. 2019, 20.25
Deli članek:

Štiri dni po položitvi temeljnega kamna za začetek gradnje Ikee v Ljubljani so ljubljanski mestni svetniki občini na izredni seji prižgali zeleno luč za nakup zemljišč, potrebnih za izgradnjo južne dostopne ceste do trgovine.

Bobo
Zemljišče, kjer naj bi stala Ikea v Ljubljani.

Za zemljišča, ki so v lasti družbe Protect GL v stečaju, bo občina odštela 1,62 milijona evrov.

Občina je prodajno pogodbo za nakup pozidanega stavbnega zemljišča ob križišču Kajuhove in Kavčičeve ulice od stečajnega upravitelja družbe Protect GL Veljka Jana prejela danes, za podpis pogodbe pa ima tri dni časa. Župan Zoran Janković je tako za danes sklical izredno sejo, na kateri so svetniki odločali o prodajni pogodbi.

V Levici so opozorili, da je bila izredna seja sklicana le nekaj ur pred njenim začetkom, ob čemer so se vprašali, ali bo prihodnjič sklicana le pet minut prej. Kot so opozorili, namreč niso imeli časa za preučitev gradiva, saj je pred izredno sejo potekala še redna.

Občina želi zemljišča pridobiti zaradi izgradnje nove povezovalne ceste med Kavčičevo ulico in Ameriško ulico v Ljubljani, kjer bo uredila tudi park. Za zemljišča bo odštela 1,62 milijona evrov.